Безбожникът и русофил Волен Сидеров за Българската Православна Църква

Скъпи читатели на Doxologia INFONEWS, искаме да Ви представим липсата на църковно съзнание и неграмотността на българските политици, изразена в текста на руския агент и нацист Волен Сидеров.

В текста му можете да се нагледате на антицърковни и антихристиянски неща, множество пунктуационни и правописни грешки, и каквото ви дойде наум.

Призоваваме Българската Прокуратура да направи проверка в Шуменския Университет, за да видим как такива неграмотни хора като Сидеров получават дипломи по богословие. Защото наши достоверни източници в Университета ни споделиха, че оттам раздават дипломи срещу каси с вино, пари и т.н. Като сред възползвалите се има и висши и нисши клирици от Българската Църква.

Ние също не одобряваме някои действия на Свещения Синод на Българската Патриаршия когато те противоречат на Свещените Канони, на морала и на законодателството в България. В такива случаи критиката е полезна. Обаче другото вече е абсолютно заяждане за щяло и нещяло. Когато един Митрополит е сгрешил, ние трябва да го разкритикуваме. А когато е направил добро, ние трябва да го похвалим. Митрополитите трябва да бъдат укорявани само когато има защо, както го прави Doxologia INFONEWS.

Сидеров и неговата безбожническа и антиевропейска партия само и единствено плюят по Църквата.

Сидеров е един от тези, чрез които Русия иска да упражнява влияние в Българската Патриаршия. Същият изповядва нацистки и еретически виждания, сред които най-явен е етнофилетизмът.

Много е жалко за хората, които са подкрепили мнението на Сидеров. Това означава, че те не познават Православието, не познават Свещените Канони, не познават основните догми, но дори са съгласни с написаните от Сидеров абсолютно еретически изказвания, и го подкрепят.

Призоваваме Сидеров да си изгори публично дипломата.

Ако трябва да бъдем обективни, той е прав единствено за това, че „БПЦ трябва да публикува публичен доклад как се разпределят средствата в нея“. Това сме го повтаряли и преповтаряли.

Спираме дотук, тъй като няма смисъл да опровергаваме дума по дума текста на Сидеров.

Грамотните православни християни ще разберат за какво става въпрос.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal