Начало » Новини » Мнения » Безбожникът и русофил Волен Сидеров за Българската Православна Църква

Безбожникът и русофил Волен Сидеров за Българската Православна Църква

Скъпи читатели на Doxologia INFONEWS, искаме да Ви представим липсата на църковно съзнание и неграмотността на българските политици, изразена в текста на руския агент и нацист Волен Сидеров.

В текста му можете да се нагледате на антицърковни и антихристиянски неща, множество пунктуационни и правописни грешки, и каквото ви дойде наум.

Призоваваме Българската Прокуратура да направи проверка в Шуменския Университет, за да видим как такива неграмотни хора като Сидеров получават дипломи по богословие. Защото наши достоверни източници в Университета ни споделиха, че оттам раздават дипломи срещу каси с вино, пари и т.н. Като сред възползвалите се има и висши и нисши клирици от Българската Църква.

Ние също не одобряваме някои действия на Свещения Синод на Българската Патриаршия когато те противоречат на Свещените Канони, на морала и на законодателството в България. В такива случаи критиката е полезна. Обаче другото вече е абсолютно заяждане за щяло и нещяло. Когато един Митрополит е сгрешил, ние трябва да го разкритикуваме. А когато е направил добро, ние трябва да го похвалим. Митрополитите трябва да бъдат укорявани само когато има защо, както го прави Doxologia INFONEWS.

Сидеров и неговата безбожническа и антиевропейска партия само и единствено плюят по Църквата.

Сидеров е един от тези, чрез които Русия иска да упражнява влияние в Българската Патриаршия. Същият изповядва нацистки и еретически виждания, сред които най-явен е етнофилетизмът.

Много е жалко за хората, които са подкрепили мнението на Сидеров. Това означава, че те не познават Православието, не познават Свещените Канони, не познават основните догми, но дори са съгласни с написаните от Сидеров абсолютно еретически изказвания, и го подкрепят.

Призоваваме Сидеров да си изгори публично дипломата.

Ако трябва да бъдем обективни, той е прав единствено за това, че „БПЦ трябва да публикува публичен доклад как се разпределят средствата в нея“. Това сме го повтаряли и преповтаряли.

Спираме дотук, тъй като няма смисъл да опровергаваме дума по дума текста на Сидеров.

Грамотните православни християни ще разберат за какво става въпрос.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal