Архим. Никанор Мишков поздрави избрания за Антанийски Епископ Архим. Партений Фидановски по случай неговата хиротония

Игуменът на Свещената Църногорска Обител Негово Високопреподобие Архимандрит г-н Никанор (Мишков) поздравява своя събрат по вяра Негово Високопреподобие Игуменът на Бигорската Свещена Обител Архимандрит г-н Партений (Фидановски), избран на 21 май 2020 г. за Антанийски Епископ, по случай неговата Епископска хиротония на 12 юли 2020 г. в неделя.

«Обични в Господа дядо Партений,

Като втора Пасха за нас дойде многорадостната вест за Вашето избиране и предстоящо ръкополагане за епископ на Богохранимата, едновременно древна и млада, Църква на Северна Македония!

Убедени сме, че така, както изрядно изпълнявахте своя монашески подвиг, превръщайки се подобно на патриарха Авраам в духовен отец на много чеда, със сугубата Божествена благодат ще пребъдете съвършен разпоредник на Тайните Божии, пример за всинца ни, образец на апостолското служение, чадолюбив пастир на пастирите!

Като всесърдечно благодарим за отправената ни покана да присъстваме и съслужим на честната ви епископска хиротония, молим най-смирено да бъдем простени за това, че поради върлуващата и разрастваща се коронавирусна язва и свързаните с това ограничителни мерки, налагани от светските власти, сме възпрепятствани да споделим на място Вашата духовна радост. Това ни причинява не малка душевна скръб, както и чувство на неизпълнен дълг на братската любов!

Надяваме се, че Вашата всепрощаваща отеческа обич ще покрие тази наша немощ – нуждата да бъдем в състояние необезпокоявано от карантина да изпълняваме своите духовни задължения.

Молитвено ще бъдем с Вас, поменавайки Ви на утрешната Възкресна Божествена Литургия, с ясното съзнание, че безкръвната жертва, която ще извършим – Вие в храма на Божията Премъдрост, а ние – в епархията на Града на Божията Премъдрост, е една и съща!

Достоен! Достоен! Достоен! Ἃξιος! Ἃξιος! Ἃξιος!

На многая и благая лета, преосвещени владико Партений!

Недостоен Архимандрит Никанор с братството на освещената Църногорска обител.

11.07.2020г.»

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal