Архиепископът на Канада г-н Сотир ръкоположи Архим. Нектарий за Епископ Керамски, преименуван Вартоломей | VIDEO

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

Преди около час, приключи Многоархиерейската Божествената Литургия, възглавена от Архиепископа на Канада и на цяла Арктика г-н Сотир в Храма на Честния Кръст Господен в Монреал (Laval-Montreal). По време на Божествената Литургия беше извършена и хиротонията на избрания за Керамски Епископ Архимандрит Нектарий Мостратос, който беше преименуван на Вартоломей, в чест на уважавания Вселенски Патриарх г-н г-н Вартоломей.

Припомняме, че на 13 февруари 2020 г. Светият и Свещен Синод на Вселенската Патриаршия избра Архимандрит Нектарий Мостратос за Епископ на древнопросиялата Керамска Епископия.

Неговото ръкоположение беше предвидено за 14 март 2020 г., но беше отложено заради коронавируса.

Преосвещеният Керамски Епископ Вартоломей (в света Бонифаций) Мостратос е роден на остров Парос. Завършил е Църковното училище в Патмос. Като ученик е бил сериозен, достоен и прилежен в своя църковен морал. Той става духовно чедо на блаженопочившия Митрополит на Неа Йония и Филаделфия г-н Тимотей Маттеакис. До избора му на Епископ е служил в Храма на Честния Кръст Господен в Кембек, Свещена Архиепископия на Канада, където е бил и предстоятел.


DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal