Архиепископът на Австралия отслужи Трисагий за починалите от коронавирус COVID-19

Автор: Doxologia INFONEWS

На 31 юли 2020 г. Архиепископът на Австралия г-н Макарий отслужи Трисагий за починалите от коронавирус, и по-конкретно за починалите през последните дни. Богослужението се проведе в Катедралата на Свето Благовещение в Сидни. За това съобщава Orthodox Times.

Архиепископът помена и починалите от „Василиадата“ в Мелбърн.

Ние днес се събрахме тук, опустошени от събитията през последните седмици, за да се помолим за упокоението на душите на всички жертви от пандемията, която опустоши страната ни и цялото човечество“ – каза Архиепископът.

Той също изрази съчувствие и съболезнования към Вселенския Патриарх Вартоломей, както и съболезнования към политическото ръководство на Гърция.

Често общувам с нашия Вселенски Патриарх Вартоломей, който общува с роднините на жертвите и споделя нашата мъка. Предавам на всички семейства неговите съболезнования и молитви за упокоение на нашите починали братя. Същевременно предавам съболезнованията на министър-председателя на Гърция г-н Кириакос Мицотакис и на заместник-министъра на външните работи, отговарящ за гърците в чужбина, г-н Констандинос Власис.“ – каза още Архиепископът на Австралия.

Архиепископът се помоли за всички, които в момента са в болница с коронавирус, призовавайки всички здрави и болни да спазват мерките за защита от коронавирус, обявени от здравните власти.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal