Архиепископът на Австралия Макарий се среща с губернатора на Нов Южен Уелс за Света София

In other languages: GR – EN

Превод: Йордан Георгиев

На 28 юли, във вторник, Негово Високопреосвещенство Архиепископът на Австралия г-н Макарий посети Правителствената Палата в Сидни по покана на губернатора на Нов Южен Уелс, Нейно Превъзходителство г-жа Маргарет Бизли.

Това беше едва четвъртото посещение, което губернаторът приема от началото на пандемията – от март до днес.

Г-жа Бизли отправи сърдечно приветствие към Негово Високопреосвещенство, като същевременно го поздрави за неговото пастирско дело и за неуморните усилия, които полага в подкрепа на гръкоправославното паство в Австралия. Като същевременно с това, тя подчерта със задоволство, че Архиепископ Макарий успя за една година да се свърже с всички важни хора в Австралия, както и с политическото ръководство в страната за да обедини гръцката общност около себе си, спечелвайки по този начин уважението и оценката на цялото австралийско общество.

В последвалата дискусия, която беше проведена в топлосърдечна атмосфера, те обсъдиха, между другото, последното болезнено развитие около превръщането на Света София в джамия. Г-жа Бизли и Архиепископ Макарий също така разговаряха и по други въпроси като тези, които се отнасят до Вселенската Константинополска Патриаршия, както и за бъдещото развитие на Свещената Архиепископия на Австралия.

Освен това, те обсъждаха с голям интерес, но и с тревожност, различните аспекти на пандемията и нейните последици за австралийското общество.

Негово Високопреосвещенство Архиепископ Макарий покани г-жа Бизли на обяд в Централната сграда на Свещената Архиепископия.

Отправената покана беше веднага приета от г-жа Губернатора, а обядът ще се състои в близко бъдеще.

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ