Начало » Православна Църква » Древни църкви » Древна Вселенска Патриаршия » Архиепископът на Австралия: Децата ни искат хляб, но ние им даваме камъни | VIDEO

Архиепископът на Австралия: Децата ни искат хляб, но ние им даваме камъни | VIDEO

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

На 26 юли 2020 г. Архиепископът на Австралия г-н Макарий отслужи Божествена Литургия за празника на Света Параскева Римлянка в Храма на Света Параскева и Света Варвара в предградието на Блектаун, Сидни, Свещената Архиепископия на Австралия.

В омилията си Архиепископът говори за живота и личността на Света Параскева, като акцентира по-специално върху факта, че нейните родители са били двама добри и благочестиви християни, които са я отгледали в любов към Бога.

След това той се зачуди дали съвременните християни следват примера на родителите на Света Параскева и изрази своята загриженост, че родителите на нашето време вероятно имат други приоритети във връзка с отглеждането на децата си.

Имам чувството, че много пъти нашите деца искат хляб, но ние им даваме камъни“ – каза той.

След това Архиепископ Макарий призова родителите и останалите хора, които се стремят да осигурят всичко на децата, да не забравят да говорят с тях за Христос.

Защото Христос е безценно съкровище, което може да помогне и да подкрепи новото поколение. Светът без Евангелието е като джунгла. Ето защо, скъпи мои, трябва да се съсредоточаваме върху новото поколение и да поговорим с нашите деца за Христос“ – добави той.

И накрая Архиепископ Макарий каза, че родителите не трябва да притискат децата си, а да се отнасят снизходително към тях и да им проповядват.

Нека им говорим със смирение, с мил глас и с любов. Нека не им говорим толкова с думи, а най-вече чрез нашите действия, чрез личния ни пример, чрез живота ни.“ – завърши Негово Високопреосвещенство.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal