Начало » Новини » Светът » Архиепископията на Америка пуска в отпуск свои клирици и служители, поради липса на средства заради COVID пандемията

Архиепископията на Америка пуска в отпуск свои клирици и служители, поради липса на средства заради COVID пандемията

Превод: Doxologia INFONEWS

Гръцката Православна Архиепископия на Америка е решила да намали разходите за заетост чрез програма „Отпуск“.

В комюнике, издадено от Архиепископията, се казва, че COVID-19 оказа дълбоко влияние върху Гръцката Православна Архиепископия на Америка и нейните енории. Финансовите последици за някои енорийски общности са особено значителни, причинявайки спад на приходите от програмата „Общи ангажименти“, което от своя страна намалява средствата в оперативните фондове на Архиепископията. За съжаление, несигурността, свързана с приходите от общите ангажименти с влизането на пандемията в шестия ѝ месец, принуди Архиепископията да вземе трудното решение да намали разходите си за заетост чрез нова програма.

Засегнатите служители ще влязат в програмата „Отпуск“ считано от 1 август 2020 г. Ще бъдат засегнати ограничен брой служители, а мерките ще бъдат временни. Докато братята ще бъдат в отпуск, Архиепископията ще продължи да изплаща здравните осигуровки на тези служители. Желанието на Архиепископията е да приветства служителите си обратно при първа възможност, но това ще зависи от много променливи, включително от стабилизирането на програмата „Общ ангажимент“.

Архиепископията предприе множество действия, за да не нарушава работната си сила по този начин. Най-важното е, че Архиепископията се възползва от стимулиращи средства чрез Програмата за защита на заетостта, и упражнява стабилно финансово управление чрез мерки за ограничаване на разходите. Тъй като пандемията продължава, са необходими допълнителни мерки.

Всеки служител на Архиепископията гледа на служението си не като работа, а като призив към Църквата и Христос. Архиепископията дължи своята благодарност на всеки от своите служители за тяхната постоянна и често незабелязвана упорита работа и всеотдайност.

Източник: Orthodox Times

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal