Начало » Other languages » Srpskohrvatski/Српскохрватски » Адвокати Митрополита Амфилохија: Бићемо упорни да се ово изведе до краја на чистац

Адвокати Митрополита Амфилохија: Бићемо упорни да се ово изведе до краја на чистац

Адвокати Драган Шоћ и Божо Милоњић, браниоци Његовог Високопреосвештенства Митрополита црногорско-приморског г. Амфилохија, затражили су од Основног државног тужилаштва у Подгорици информацију да ли су предузимане мере и које по питању противправног задржавања митрополита Амфилохија приликом давања изјаве у својству грађанина у ЦБ Подгорица 22. јуна 2020. године.

Текст објављујемо у целости:

ОСНОВНО ДРЖАВНО ТУЖИЛАШТВО ПОДГОРИЦА

Н/Р: Руководиоцу

Поштовани/а:

22.06.2020. године упутили смо представку Тужилачком савјету и указали на, по нашем миишљењу, незаконито понашање тужиоца Боричића у поступку давања изјаве грађанина- Митрополита црногорско-приморског, господина Амфилохија, а поводом наводног кршења мјера НКТ.

Тужилац Боричић је сјутрадан реаговао на нашу представку изјавом да је он свој посао завршио око 13:50 часова и да је наложио да се Митрополит пусти, а полиција да поднесе кривичну пријаву. Код таквог изјашњења тужиоца, јасно је да је почињено кривично дјело противправно лишење слободе, а које се гони по службеној дужности. Наравно, уколико тужилац говори истину, јер је Митрополит задржан док није истекло пуних 6 сати од времена када је приступио давању изјаве, о чему свједочи записник о његовом саслушању.

Имајући у виду наведено, очекивали смо да тај орган поднесе кривичну пријаву против надлежних лица Управе полиције ПЈ Подгорица који су злоупотријебили службена овлашћења и противправно задржали Митрополита од 13:52ч до 17:15ч, када су га пустили. Или, да се против тужиоца предузму одговарајуће дисциплинске мјере, уколико он није говорио истину. Било како било, једна од ове двије ствари је морала бити предузета. Како ни до данас, по нашем сазнању, по овоме питању ништа урађено, то овим путем тражимо од Вас да нас хитно извијестите да ли су предузимане било какве мјере и које.

Обавјештавамо Вас да ћемо бити врло упорни да се ово изведе до краја на чистац у интересу владавине права и заштите достојанства свакога грађанина којему се нешто слично може десити.

У Подгорици, 15. 07. 2020. године

Браниоци

Драган Шоћ и Божо Милоњић

Извор: Митрополија Црногорско-Приморска

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal