Το Πατριαρχείο Ρουμανίας στηρίζει τον Οικουμενικό Πατριάρχη για το καθεστώς της Αγίας Σοφίας

In other languages: BGRO

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ διαβίβασε στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο με επιστολή του, ότι το Πατριαρχείο Ρουμανίας υποστηρίζει τη διατήρηση του καθεστώτος του μουσείου για τη Βασιλική της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

Στην επιστολή του Πατριάρχη Ρουμανίας μεταξύ άλλων τονίζεται η υποστήριξη του Πατριαρχείου Ρουμανίας για τη διατήρηση της τρέχουσας κατάστασης της Βασιλικής της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Η προσέγγιση του Πατριαρχείου Ρουμανίας λαμβάνει υπόψη την ανεκτίμητη αξία αυτής της βασιλικής, που αναγνωρίζεται ομόφωνα ως σύμβολο της χριστιανικής πίστης, του πολιτισμού και της τέχνης συνολικά, η οποία καταχωρήθηκε από την UNESCO στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, το 1985» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζεται στην επιστολή: «Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πατριάρχης της Ρουμανίας εκφράζει την αλληλεγγύη του προς όλους εκείνους που υπερασπίζονται αυτό το σύμβολο της καθολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μέσω της επιστολής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, ο Ιερός Κλήρος και ολόκληρος ο λαός της Ρουμανίας ως πιστοί στη Ρουμανία εκφράζουν την υποστήριξη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, υπερασπιζόμενοι το σημερινό καθεστώς της Βασιλικής της Αγίας Σοφίας».

Πηγή: Ορθοδοξία News Agency


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎