Στις 22 Ιουλίου η συνάντηση Εκκλησίας και Πολιτείας – Δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου | VIDEO

Στις 22 Ιουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση μεταξύ της Εκκλησίας και της Πολιτείας, με τη συνεδρίαση της «Επιτροπής για τη Μελέτη και Επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος», κατόπιν αποφάσεως της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως


Της Ναταλίας Δανδόλου

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Στέφανος η ΔΙΣ ενημερώθηκε για την πρόσκληση της υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως. Κατά τη συνεδρίαση  αυτή θα παραστούν : ο Σεβ. Μητρο­πο­λίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ως εκπρόσωπος της ΔΙΣ, ο Σεβ. Μη­τρο­πολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, ως Πρόεδρος της ΕΚΥΟ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού, κ. Δανιήλ, ως Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί της Εκκλησιαστικής Εκπαι­δεύσεως και της επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ως Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, και ο κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου, ως Νομικός Σύμβουλος αυτής.

Μιλώντας στην κάμερα του πρακτορείου Ορθοδοξία ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε ότι υπάρχει καλή θέληση τόσο από την πλευρά της Εκκλησίας όσο και από την πλευρά της πολιτείας για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν. «Υπάρχει όρεξη και από μας και από την Πολιτεία. Θα κάνουμε έναν αγώνα και μία προσπάθεια» είπε.

Κληθείς να σχολιάσει την παράταση των περιοριστικών μέτρων για τις εκκλησίες τόνισε: «Η Εκκλησία κάνει ό,τι μπορεί. Έκανε ό,τι μπορεί και θα κάνει ό,τι μπορεί. Σε ερώτηση αν αδικείται η Εκκλησία ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε οι άνθρωποι αδικούνται. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σωθεί ο άνθρωπος. Αυτός είναι ο ανώτερος νόμος για την Εκκλησία».

Ο Μητροπολίτης Φιλίππων κληθείς να σχολιάσει την παράταση των μέτρων για τις εκκλησίες έως τις 21 Αυγούστου, τόνισε ότι η εκκλησία δεν βλέπει στα μέτρα αυτά καμία προκατάληψη απέναντι στην Εκκλησία.

«Αυτό που που συμβαίνει πρέπει να γίνει με την έννοια της προσωπικής ευθύνης» υπογράμμισε, ενώ σε ερώτηση του πρακτορείου Ορθοδοξία και του Δημήτρη Στρουμπάκου, αν η εκκλησία αδικείται με μέτρα αυτά απάντησε: «Μόνο ο Θεός είναι δίκαιος. Όλοι είμαστε άδικοι πολλές φορές» και πρόσθεσε ότι η λήψη μέτρων για την αποφυγή χειρότερων καταστάσεων είναι προτιμότερη από οποιεσδήποτε ανεύθυνες κινήσεις και πράξεις.

Πηγή: Ορθοδοξία News Agency


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎