Начало » Other languages » Ἑλληνικά » Μη ταρασσέσθω υμών η καρδία μηδέ δειλιάτω…

Μη ταρασσέσθω υμών η καρδία μηδέ δειλιάτω…

του Αρχιμανδρίτου Ρωμανού Αναστασιάδη

Το Κρεμλίνο έχει αμολήσει όλα τα „μπουλντόγκ“ και τους „ανταποκριτές“ του κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι οι Ρώσοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αφού οι τουρίστες τους δεν θα πληρώνουν το… ακριβό εισιτήριο!!!

Ο συγκεκριμένος συντάκτης τουλάχιστον αποκαλύφθηκε μόνος του. Αφού, όπως ομολογεί, είχε προτείνει στον Οικουμενικό Πατριάρχη να γίνει Κέντρο της Ορθοδοξίας η… Μόσχα: 

„Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 γνώρισα και τον Βαρθολομαίο, που μόλις είχε εκλεγεί στον Πατριαρχικό Θρόνο. Δυστυχώς η πρώτη, αρνητική εντύπωση που αποκόμισα, ενισχύθηκε στη συνέχεια και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να με κατατρέχει. Αφενός δεν είχε την ακτινοβολία ενός χαρισματικού θρησκευτικού ηγέτη παγκόσμιας εμβέλειας. Αλλά ούτε την αυτοπεποίθηση που απορρέει από την ιστορική αποστολή, έναντι της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Απογοητευμένος από την ομηρία και τον ουσιαστικό παροπλισμό του Πατριαρχείου μέσα στον ασφυκτικό κλοιό της Κεμαλικής (τότε) Τουρκίας, την ώρα που το Βατικανό αλώνιζε στα Βαλκάνια, εξέθεσα αφελώς την σκέψη μήπως έπρεπε η Ορθοδοξία να κηρύξει τον δικό της «ανένδοτο» ενάντια στον Τούρκο δυνάστη, ακόμη αν χρειαζόταν να μεταφέρει προσωρινά την έδρα της στη Ρωσία ή το Αγιο Ορος. Ομολογώ ότι η αντίδραση που εισέπραξα ήταν εξαιρετικά οργισμένη. Όχι γιατί ξεστόμισα κάποια βλασφημία, αλλά για την σκέψη και μόνο ότι θα μπορούσε να χαθεί η «Πρωτοκαθεδρία» από το Φανάρι. Μόνο που αυτή η πρωτοκαθεδρία ήταν απολύτως εικονική. Μετά βίας απλωνόταν σε ένα οικοδομικό τετράγωνο της πρώην Βασιλεύουσας.“… 

Δεν ξέρω εάν και οι ίδιοι οι Μοσχοβίτες τα έχουν ποτέ πει ή γράψει τόσο χυδαία κατά του Ιερού Κέντρου της Ορθοδοξίας… Ο συντάκτης λοιπόν πρότεινε στον Οικουμενικό Πατριάρχη να εγκαταλείψουν οι Ρωμιοί την Πόλη, να απαρνηθούν τα Ιερά και τα Όσια του Γένους, επειδή αυτό προφανώς βόλευε πάντα τη Μόσχα… Και επειδή ο Μέγας Πατριάρχης Βαρθολομαίος αντέδρασε δικαίως με οργή κατά μιας τέτοιας προδοτικής πρότασης, ο συντάκτης θίχτηκε και έκτοτε του κρατάει „μανιάτικο“ και σήμερα βγάζει τα απωθημένα του, καθυβρίζοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Ιερό Θεσμό της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως. 

Και ο συντάκτης και οι αναπαραγωγοί αυτής της αθλιότητας θα έχουν την ίδια μοίρα… 

Σκληρόν γαρ προς κέντρα λακτίζειν.

Υ.Γ. Και για να κάνουμε και λίγο πλάκα -αφού δεν αξίζει σοβαρότερη κριτική σε αυτό το εμετικό κείμενο- αξίζει να σημειώσουμε ότι μεταξύ των άλλων ευφάνταστων ύβρεων κατά του Οικουμενικού Πατριάρχου ο συντάκτης, που μάλιστα είχε χρηματίσει και σύμβουλος του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά, γράφει και το εξής: 

„Πρόσεξε να μην έρθει σε αντιπαράθεση με τους Τούρκους, κοίταξε να μην τους ενοχλήσει τις «ευαισθησίες», αναλώθηκε σε φαναριώτικες δημόσιες σχέσεις με πολιτικούς και επιχειρηματίες στις δύο ακτές του Αιγαίου κι όταν τα πράγματα λίγο ζόρισαν, άρχισε να ασχολείται με τις…φώκιες της Ανταρκτικής.“

Αναζητήσαμε σχετικά με… Πατριάρχη και φώκιες και βρήκαμε την παρακάτω φωτογραφία…

Πηγή: Ρωμαλέῳ Φρονήματι

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal