Черногорският Митрополит Амфилохий призова властите да го ликвидират и заплаши, че ще възобнови литиите

Автор: Doxologia INFONEWS

На 09 юни 2020 г. Черногорският Митрополит Амфилохий (Сръбска Патриаршия) отправи искане към властите в Черна гора пред Радио Светигора, цитирани от Сръбската Патриаршия.

Аз ги призовавам да не мъчат моя народ и свещениците ми, а да разрешат този въпрос чрез ликвидацията ми. Призовавам тези приятели и господа – нека го направят, ако смятат, че по този начин могат да излекуват този народ от опасния вирус, който ни трови още от времето на безбожната идеология“ – заяви Архиереят.

В тази връзка местните медии започнаха да разпитват за психологическото състояние на възрастния Йерарх.

В словото си Митрополит Амфилохий заплаши, че отново ще възобнови литиите за чедата на Сръбската Църква в Черна гора още на 14 юни. „Самите хора в Черна гора искат това“ – казва безотговорният Митрополит, въпреки забраните за събиране на хора поради пандемията от коронавирус.

От Doxologia INFONEWS смятаме, че такива като г-н Амфилохий, които желаят хората да се заразят и да умрат – мястото им е в затвора! И властите повече да не се занимават с техните фанатични и християно-талибански глупости. За такива сатанисти, които отказват да се подчиняват на здравните власти – затвор! Подобни хора, които се опитват да служат на Бога, излагайки неговото паство на огромна опасност – нямат абсолютно никакво място в ръководството на Църквата! Църквата е причина за живот, а не за смърт!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal