Ченгеджийският сайт ДВЕРИ БГ за пореден път въвежда в заблуждение, манипулира и плагиатства

Автор: Doxologia INFONEWS

Ченгеджийският комунистически сайт Двери БГ, представящ се за църковна медия, за пореден път плагиатства информация без да посочи източник, което за редакторите на Двери БГ е традиция. Крадат чужди текстове и преводи, не посочват своите източници, и заблуждават читателите си със своята фалшива информация – типично за ченгета на ДС.

Но най-стряскащото е, че от Двери БГ въвеждат в заблуждение постоянно. Днес – с това.

Всъщност, от Doxologia INFONEWS поясняваме, че Вселенският Патриарх Вартоломей в своето съобщение до Предстоятелите на поместните Църкви (виж тук превод на Doxologia INFONEWS) заявява на всички каква е позицията на Учението на Православната Църква по отношение начина на преподаване на Божественото Причастие. Начинът на преподаване е осветен и той е част от Свещената Традиция (Свещеното Предание) на Църквата, което на ченгетата от Двери БГ не им изнася. Вселенският Патриарх изрично подчертава, че няма да отстъпи от Учението на Църквата, Учението на Светите Отци за Божественото Причастие. Той под „съгласуваност“ има предвид не да преговаря, както се опитват да манипулират разни московски пропагандатори, като редакторите на Двери БГ, а всички да се съгласуват с осветения начин на преподаване на Божественото Причастие, който е утвърден от Свещеното Предание и Учението на Светите Отци – тоест да кажат дали са съгласни с Учението на Църквата, или не са съгласни. А Учението на Църквата не подлежи на промяна. Неколкократно от Вселенската Патриаршия, от останалите Древни Патриаршии, както и от Еладската и други поместни Църкви заявиха, че Божествената Евхаристия не подлежи на преговори! Именно затова Вселенският Патриарх заявява: „Предвид оформилите се обстоятелства, желаем да чуем внимателно Вашите братски размишления и виждания, за да можем заедно да вървим и пастирски да се изправим срещу оспорването на осветения начин за преподаване на Божественото Причастие.

От Двери БГ през цялото време на пандемията от коронавирус, публикуваха и лансираха различни еретически московски виждания по отношение осветения начин на преподаване на Божественото Причастие, като лъгаха и пропагандираха, че имало големи спорове по въпроса в Гърция. Това е лъжа! Ако за ченгеджийския сайт на проф. Иван Желев мнението на двама богослови от гръцки произход, които не живеят в Гърция, е мнение на богословската общност в Гърция и на Еладската Църква – то този господин явно има сериозни проблеми с възприятията. Никой не обърна внимание на тези частни мнения. Но ченгеджийският сайт Двери БГ всячески се опитваше да пропагандира, че уж имало големи спорове по въпроса. Не, в Гърция няма никакви спорове по въпроса. Просто там има единици хора, които оспорват осветения начин. Те обаче не са фактори. За съжаление, в България тези същите единици, оспорващи начина на преподаване, са богослови и клирици!

Никога не бива да се забравя, че агент Ангелов, който сега се изявява като проф. Иван Желев е работил срещу Църквата, бидейки агент на ДС е съсипал живота на много хора, богослови, свещеници, за които е доносничил пред Държавна сигурност; служил е на богоборческия атеистичен комунистически режим. Днес същият Желев замени „слава на БКП“ със „Слава на Господа“, изпитвайки обаче голяма носталгия към комунизма. Какъв цинизъм трябва да имаш, да се опитваш да създаваш впечатление, че имаш нещо общо с Църквата. Не, ти нямаш нищо общо. Ти си поредното внедрено руско ченге, което има за задача да руши Църквата отвътре…

Как ли спи вечер този човек? Има ли съвест? Макар че комунист и съвест са несъвместими! Може би сънува стотици богослови и клирици, чийто живот е съсипал за собствената си слава? Само Бог знае! Сега тези, чийто живот е съсипал можеха да бъдат професори, а не той!

По-редно е този сайт да се казва не „Двери БГ“, а „ДЕСЕавери.РУ“ (Държавна сигурност приятели на Русия  – ДС, авери на РУ), тъй като няма нищо общо с Дверите на Църквата, а с аверите на службите.

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎