Хулителят на Майката Църква – Руският Епископ в Белци и Фълещ – може да е заразен с коронавирус COVID-19

Превод: Соня Димитрова

На 13 юни 2020 г. изданието nordnews.md, позовавайки се на източници в медицинската сфера, съобщи, че Руският Епископ в Белци и Фълещ г-н Маркел (Руска Църква в Молдова) се е заразил с коронавирус. Епископът опровергава тази информация.

Според източника, Епископът бил получил положителен тест за коронавирус преди два дни. Той самият е отрекъл информацията пред изданието и е забранил публикуването на новината.

«Забранявам Ви да публикувате тази новина. Сякаш слънцето ще спре да свети, ако Епископ Маркел се разболее» – заявил Архиереят.

В същото време прессекретарят на Митрополията Вадим Кебаш заявил пред изданието Ziarul de Gardă, че не знае дали Епископ Маркел се е заразил с коронавирус. В здравния отдел на кметството в Белци отговориха на СП, че нямат информация за това, поне до вчера не били получавали такива данни. При това г-н Маркел не отговаря на телефонни обаждания.

На сайтовете на Руската Църква в Белци и в Молдова няма никакви изявления по този въпрос.

Ще припомним, на 16 май Епископ Маркел призова вярващите да не се ваксинират срещу коронавирус. Той заяви, че ваксината била изобретение на «глобалните сатанисти», които възнамерявали по този начин да следят хората и да влияят на техните мисли.

Епископ Маркел е почитател на Москва, близък на Московския Патриарх Кирил, известен хулител на Майката Църква и противник на Автокефалията на Православната Църква в Украйна.

Източник: NewsMaker

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal