Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Русия » Християно-джихадистът Схиигумен Сергий обвини Патриарха и Йерархията на Московската Патриаршия в хула срещу Светия Дух (AUDIO)

Християно-джихадистът Схиигумен Сергий обвини Патриарха и Йерархията на Московската Патриаршия в хула срещу Светия Дух (AUDIO)

Схиигумен Сергий (Романов) постепенно се превръща от християно-талибан в християно-джихадист. Крайно време е лекарите да се заемат с него и да му помогнат за неговото психично здраве.


Автор: Doxologia INFONEWS

След като беше изпратен на църковен съд, християно-джихадистът и ченге на КГБ – Схиигумен Сергий (Романов) – записа ново съобщение, в което обвини Московския Патриарх г-н г-н Кирил и Йерархията на Московската Патриаршия в отстъпление от Православието. В словото си Схиигуменът призовава казаците да защитят основания от него Среднеуралски женски Монастир от превземане. За това съобщава Ura.Ru.

Призовавам доблестните казаци, истинските мъже на нашето Отечество, да дойдат и денонощно да дежурстват, за да избегнем провокации на територията на Среднеуралския женски Монастир в чест на Иконата на Божията Майка „Умножителка на хлябовете“ – казва Схиигуменът.

AUDIO

В речта си той обвинява Йерархията на Московската Патриаршия: „Патриарх Кирил, Синодът, Епископатът нямат никаква власт над Църквата. В момента Църквата се ръководи от санитарните лекари и РОСПОТРЕБНАДЗОР (Федералната служба за надзор на защитата на правата на потребителите и човешкото благополучие). Считам тези действия на Патриарх Кирил, Свещения Синод и Епископата за хула срещу Светия Дух и предателство на вярата“ – казва той.

Християно-джихадистът посочва като пример Монастира в чест на Иконата на Божията Майка „Умножителка на хлябовете“, където няма случаи на заразяване с коронавирус, въпреки че никой в Монастира не носи предпазна маска и не третира ръцете си с дезинфектант.

Служихме по старому, според Каноните, и нито един човек не се разболя. В момента всички поместни Православни Църкви по света служат, както са ни учили Светите Отци – само Руската Църква не може да се освободи от страха за своята плът“ – казва Схиигумен Сергий.

Той казва, че вече знае за предстоящото решение на Църковния Съд на Екатеринбургската Епархия: „Не съм съгласен с тези наказания: те са неканонични. Няма да напусна никога дома на Божията Майка. Съвестта ми не ме упреква, сърцето ми е спокойно. Те, тоест свещеноначалието, Митрополит Кирил (Наконечни) ще трябва да превземат Монастира с щурм. Трябва да напуснете РПЦ като гонители на вярата“.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal