Християно-джихадистът Схиигумен Сергий обвини Патриарха и Йерархията на Московската Патриаршия в хула срещу Светия Дух (AUDIO)

Схиигумен Сергий (Романов) постепенно се превръща от християно-талибан в християно-джихадист. Крайно време е лекарите да се заемат с него и да му помогнат за неговото психично здраве.


Автор: Doxologia INFONEWS

След като беше изпратен на църковен съд, християно-джихадистът и ченге на КГБ – Схиигумен Сергий (Романов) – записа ново съобщение, в което обвини Московския Патриарх г-н г-н Кирил и Йерархията на Московската Патриаршия в отстъпление от Православието. В словото си Схиигуменът призовава казаците да защитят основания от него Среднеуралски женски Монастир от превземане. За това съобщава Ura.Ru.

Призовавам доблестните казаци, истинските мъже на нашето Отечество, да дойдат и денонощно да дежурстват, за да избегнем провокации на територията на Среднеуралския женски Монастир в чест на Иконата на Божията Майка „Умножителка на хлябовете“ – казва Схиигуменът.

AUDIO

В речта си той обвинява Йерархията на Московската Патриаршия: „Патриарх Кирил, Синодът, Епископатът нямат никаква власт над Църквата. В момента Църквата се ръководи от санитарните лекари и РОСПОТРЕБНАДЗОР (Федералната служба за надзор на защитата на правата на потребителите и човешкото благополучие). Считам тези действия на Патриарх Кирил, Свещения Синод и Епископата за хула срещу Светия Дух и предателство на вярата“ – казва той.

Християно-джихадистът посочва като пример Монастира в чест на Иконата на Божията Майка „Умножителка на хлябовете“, където няма случаи на заразяване с коронавирус, въпреки че никой в Монастира не носи предпазна маска и не третира ръцете си с дезинфектант.

Служихме по старому, според Каноните, и нито един човек не се разболя. В момента всички поместни Православни Църкви по света служат, както са ни учили Светите Отци – само Руската Църква не може да се освободи от страха за своята плът“ – казва Схиигумен Сергий.

Той казва, че вече знае за предстоящото решение на Църковния Съд на Екатеринбургската Епархия: „Не съм съгласен с тези наказания: те са неканонични. Няма да напусна никога дома на Божията Майка. Съвестта ми не ме упреква, сърцето ми е спокойно. Те, тоест свещеноначалието, Митрополит Кирил (Наконечни) ще трябва да превземат Монастира с щурм. Трябва да напуснете РПЦ като гонители на вярата“.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal