Християно-джихадистът Сергий (Романов) отказа да се яви на заседание на Епархийския Църковен Съд

Автор: Doxologia INFONEWS

Главният PR на Схиигумен Сергий (Романов) – православният активист Всеволод Могучев – на своята страница във VK цитира изявлението на Схиигумена, че той нямало да участва във второто заседание на Епархийския Църковен Съд на Екатеринбургската Епархия, което бе насрочено за 26 юни 2020 г.:

Нека в този съд да участват режисьорите на това шоу. Докато няма съд за икуменистите, участниците в Осмия Вселенски събор на вълците, тези, които се срещаха с Папата на Рим, кардиналите, еретиците в расо, не може да става дума за никакъв процес с мое участие. Трябва да започнат със самите себе си и като за начало да напуснат Световния Съвет на църквите, да се покаят пред народа Божий за техните икуменически, еретически отношения със слугите и предшествениците на Антихриста. За какво е този скандал на Екатеринбургския и Верхотурски Митрополит из цяла Русия? Защо тревожи обществото? Митрополит Кирил каза: „Махни проповедите, млъкни“. За отхвърлянето на това предложение ме заведоха на църковен съд!“ – заявил Схиигумен Сергий.

Могучев добавя, че християно-джихадистът Романов имал благословение за „подвизите“ му „от около 70 гръцки отци от Света гора, а също така го подкрепя и православното братство на Йеросхимонах Рафаил (Берестов) (друг християно-талибан и русофил – Бел. Doxologia INFONEWS)“.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal