Тълпа от желаещи от цял свят за „парада на самоубийците“ в Москва

Русия усърдно кани колкото се може повече чуждестранни гости на своя Парад на победата на 24 юни в Москва


Автор: Олександр Коваленко

Превод: Соня Димитрова

Ставаме свидетели на странно явление сред желаещите да присъстват на парада на Победата в Москва на 24 юни чуждестранни гости.

Например, Руското Посолство в хърватската столица Загреб заяви, че имало информация, че президентът на страната Зоран Миланович уж планирал да присъства на парада на Победата в Москва на 24 юни.

Разбира се, на Руското Посолство може да се вярва толкова, колкото и на президента на Русия, който седи в бункера си в Ново-Огарьово вече трети месец, и разказва, че епидемията от коронавирус в Русия била намаляла. От друга страна, ако Зоран Миланович се появи на това събитие, той ще постави страната си в изключително неудобно положение.

В края на краищата президентът на Хърватия е преди всичко глава на държава-членка на НАТО, така че как мислите, че ще изглежда на Червения площад в столицата на страна-агресор? Напомняме, че става въпрос за страна-агресор, окупирала част от Украйна. Освен това руските специални служби организират терористични атаки по цял свят, разпалват конфликти, а войниците и наемниците убиват цивилни, използват химическо оръжие и т.н. Това е страна, която съвсем скоро Вашингтон може да обяви за спонсор на тероризма.

В същото време ако президентът на Хърватия пристигне в Москва, ще трябва да застане на една и съща трибуна не само с Владимир Путин, но и с президента на Сърбия, от чиято територия руското ГРУ през 2016 г. се опита да устрои преврат в друга страна-членка на НАТО, Черна гора, с помощта на наемници, които преди това са воювали в проруски незаконни въоръжени формирования в Донбас. Понастоящем руските специални служби, както и РПЦ и СПЦ, провеждат мащабна операция за дестабилизиране на Черна гора на религиозна основа.

Честно казано главата ми не може да побере такъв сюрреализъм. Но дали той ще се побере в главата на Зоран Миланович? Или поне ще го обезпокои епидемиологичният катарзис, който се разгръща в Русия и който превръща парада на Победата в истински парад на самоубийството, заради заплахата както за участниците, така и за потенциалните зрители.

Но честно казано цялата история с гостите на парада е достатъчно сюрреалистична и без Зоран Миланович.

Например, според уверенията на руския външен министър Сергей Лавров, лидерите на Армения и Азербайджан също били изразили желание да посетят парада, въпреки действията на Москва, която постоянно разпалва конфликта за Нагорни Карабах. Освен тях щели да присъстват и лидерите на Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, които са заплашени от агресията на Русия не по-малко от Украйна. Щял да бъде и президентът на Молдова, част от която все още е окупирана от руски марионетки, но какво можем да искаме от него – той също е марионетка на Кремъл. Освен него и така наречените президенти на Южна Осетия и Абхазия, които не са признати на международно ниво и всъщност са метастази на «руския свят». И всички те ще се покажат с цялата си красота до… лидера на Хърватия, нали? И да, още щели да дойдат лидерите на Сърбия и Палестина.

Честно казано аз съм разочарован, че за парада на Победата в Москва няма да дойдат любимецът на Кремъл – военният престъпник Халифа Хафтар и кървавият диктатор Башар ал Асад. Липсват и лидерите на спонсорираните от Русия терористични групи Талибан и Хизбула. И севернокорейският деспот Ким Чен Ун щеше да изглежда добре, но той, слава Богу, има проблеми със здравето, затова, слава Богу!

Затова президентът на Хърватия има още време да помисли дали да отиде в Москва или не. Освен ако, разбира се, това не е поредният опит на руските дипломати да представят желаното за истина. Например, както с посещението на президента на Франция, което беше обявено наскоро от заместник-министъра на външните работи Александър Грушко и което днес бе опровергано от пресслужбата на Елисейския дворец.

Източник: Духовний Фронт України

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal