Трите ислямски школи у нас направиха дарение от 800 предпазни шлема на УМБАЛСМ „Пирогов“ в София

Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна помощ (УМБАЛСМ) „Пирогов“ в София получи официално дарение от 800 предпазни маски – тип „шлем“ за медиците, които работят в лечебното заведение в настоящите епидемични условия.

От страна на Мюсюлманско изповедание дарението беше връчено официално на 29 юни (понеделник) тази година от началника на Отдел „Образование“ в Главно мюфтийство Амир Фелети и от тримата директори на духовните училища в Русе, Шумен и Момчилград, съответно Тунджай Шериф, Шериф Хюсню и Ахмед Бозов, които работиха неуморно с екипите си за изработката на стотиците предпазни шлемове.

Дарението беше осъществено със съдействието на д-р Шеип Панев, детски травматолог в Отделение по детска ортопедия и травматология на УМБАЛСМ „Пирогов“. От страна на болничното заведение то беше прието от д-р Александър Илков, също детски травматолог в Отделение по детска ортопедия и травматология на УМБАЛСМ „Пирогов“.

Д-р Александър Илков изрази благодарността си за загрижеността от страна на мюсюлманската общност в България и сподели, че дарените шлемове ще са от изключителна помощ в работата на столичните медици в „Пирогов“, където понякога се налагало двама лекари да споделят един шлем в работата си. Илков изрази надежда, че дарените предпазни маски ще улеснят работата им и биха спомогнали за предпазването от разпространението на коронавируса в една от най-натоварените болници в страната.

Източник: Главно мюфтийство на Република България

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal