Схиигумен Сергий (Романов): Ще трябва да ни изгоните от Монастира с полиция и Руската гвардия (VIDEO)

Превод: Соня Димитрова

Схиигумен Сергий (Романов), на когото му беше наложен аргос и беше предаден на църковен съд за екстремистки и християно-талибански проповеди, записа ново видео, този път адресирано до Екатеринбургския Митрополит Кирил (Наконечни). В това видео Схиигумен Сергий се възмущава, че му е забранено да служи, проповядва и т.н.

«Остава само да се обърнете към лекарите и да ми отрежат езика» – казва той.

Романов не възнамерява да се предава и да напуска Средноуралския женски Монастир, където по принцип е изповедник, а в действителност – пълен господар:

«Няма да замина никъде от дома на Пресвета Богородица – просто аз и моите сестри няма къде да отидем. Вече имате опит – ще трябва да ни изгоните от Монастира с полиция и Руската гвардия».

Романов още добавя, че в Монастира живеят 523 души.

«Ваше Светейшество, Свещени Синоди, Владици, с какво ние, грешниците, не ви угодихме? Имам ковчег, имам кръст, имам гвоздеи. Чакам вашето решение» – така Схиигуменът завършва речта си.

Ще напомним, че на 23 юни ще се проведе съдебно заседание, на което Романов може да бъде глобен от 30 до 100 хиляди рубли за съзнателно разпространение на невярна информация.

Източник: Ахилла

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal