Начало » Разни » COVID-19 » Схиигумен Сергий (Романов) е заплашен от глоба до 100 000 рубли за проклятия срещу затварянето на Храмовете поради пандемията от коронавирус

Схиигумен Сергий (Романов) е заплашен от глоба до 100 000 рубли за проклятия срещу затварянето на Храмовете поради пандемията от коронавирус

Превод: Соня Димитрова

На 23 юни 2020 г. съдът във Верхняя Пишма ще разгледа административно дело за административно правонарушение срещу Схиигумена Сергий (Романов), който прокле хората, които затварят Храмовете по време на пандемията от COVID-19.

«Романов е обвинен по част 9, член 13.15 от Кодекса за административните нарушения на Руската Федерация – «Разпространение в медиите, както и в информационните и телекомуникационни мрежи на очевидно недостоверна обществено значима информация под прикритието на достоверна информация (…)» – съобщават от пресслужбата на Свердловския областен съд.

Отбелязва се, че глобата на Схиигумена може да варира от 30 до 100 хиляди рубли.

По-рано беше съобщено, че Центърът за борба с екстремизма при Главната дирекция на МВР в Свердловска област е забелязал признаци на административно нарушение в действията на Схиигумена. Според отговора на и. д. ръководител на Центъра за борба с екстремизма на регионалната Главна дирекция на МВР, материалът за проверка е изпратен на Прокуратурата във Верхняя Пишма за вземането на решение.

Полицията и прокуратурата не коментираха този факт.

Съобщава се също, че видеозаписът с изявлението на Схиигумена, където той нарича коронавирусната пандемия мит и призовава за неподчинение към църковните водачи и власти, получи широко разпространение. Освен това отец Сергий прокле хората, които затварят Храмовете по време на пандемията, и предупреди, че се създавал «електронен лагер на Сатаната».

След това в YouTube  се появи поредният видеозапис на Схиигумена, в който той призовава за отваряне на Храмовете и говори за заплахата от микрочипиране, което щяло да бъде фатално за повечето хора.

Екатеринбургската Епархия наложи аргос на Схиигумена и го лиши от правото да носи нагръден кръст. Действията на свещенослужителя ще бъдат разгледани от епархийски съд.

Източник: Интерфакс

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal