Начало » Разни » COVID-19 » Списък с починалите духовници от Московската Патриаршия, за които тя скри причината за смъртта им

Списък с починалите духовници от Московската Патриаршия, за които тя скри причината за смъртта им

Автор: Doxologia INFONEWS

Както Ви съобщихме, вече данните за броя на новозаразени духовници с коронавирус COVID-19 няма да бъдат съобщавани от ченгеджийската и комунистическа Московска Патриаршия. Това беше заявено от председателя на Синодалния отдел за връзки с обществеността и медиите при РПЦ Владимир Легойда.

През изминалата седмица на сайта на Московската Патриаршия бяха публикувани няколко случая на починали духовници, сред които и един Епископ – за тях не беше посочено от какво са починали, нито дали са боледували приживе. Предполага се, че са починали от коронавирус, но те са били може би едни от първите случаи, за които се крие причината за смъртта им от Московската Патриаршия.

От Doxologia INFONEWS Ви съобщаваме имената им:

  1. Епископ г-н Серафим (Глушаков) – почива на 09 юни 2020 г. Той е бил Викарен Епископ на Московска Епархия, а по-късно и Анадирски и Чукотски Епископ. Повече информация.
  2. Протойерей Николай Ведерников – почива на 09 юни 2020 г. Най-възрастният московски духовник – 92-годишен. Известен църковен композитор, музикант и проповедник. Служил е в Храма на Свети Йоан Войн на улица Якиманка в гр. Москва. Повече информация.
  3. Протойерей Сергий Дадерко – почива на 11 юни 2020 г. Клирик на Сочинска Епархия, Кубанска Митрополия. Ефимерий в Троицко-Георгиевския женски Монастир в село Лесное край град Сочи, Адлерски район. Повече информация.

Бог да упокои душите на тримата починали духовници. И дано Бог по-скоро изчисти Московската Патриаршия от всички комунисти и ченгета, според които „тези данни не представляват обществено значима информация, следователно Патриаршията не е длъжна и няма да ги публикува“, както се изрази Владимир Легойда.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal