СКАНДАЛНО: Руски свещеник крещи на вярващите и ги заплаши, че няма да ги причасти, защото „дърдорят и са по-лоши и от безбожниците“ (VIDEO)

Автор: Doxologia INFONEWS

В интернет се появи клип, в който свещеникът (предполага се, че става въпрос за Протойерей Александър Абрамов, Настоятел на Храма на Преподобни Сергий Радонежски в Крапивниках, Москва, Московска Патриаршия) крещи по енориашите и отказва да ги причасти.

Ама какво е това? Нямате ли страх Божий? Спрете да пеете! (тук се обръща към хористите – Бел. Doxologia INFONEWS) Как смеете да си дърдорите пред Светите Дарове?! Какво можете да отговорите? Какво може да ви хрумне в главите да кажете в такъв момент?! Не вярвате в Христа! Тук пред вас стои Христос, а вие си чешете езиците!!! Бърборани! Как ще отговаряте в Царството Небесно? Какво си позволявате?! Аз им направих забележка, а те се причастяват без страх Божий, без срам, без да мислят, без съвест! Причастяват се за съд и осъждане! Смущават останалите, смущават свещеника. Какво можете да кажете? Какво ще отговорите? Христос е тук и стои сега! Как не се разтваря земята под вас в този момент?! От колко време ходите на църква, говорите за духовността си, а сте по-лоши и от безбожниците. Те открито са казвали, че искат да разрушат Храма. А тези идват и се причастават като Юди. Благочестивичко казахте с нас: „ни лобзание Ти дам яко Юда“, а в най-свещения момент от Тайнодействието в Храма се държите като Юда. Няма да ви причастявам!“ – кряска свещеникът на вярващите.

Интересното е, че потребителите, които коментират под това видео в YouTube, се занимават повече с „апостасията“ – „маската за заваряване“, както я наричат, на лицето на свещеника.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal