СКАНДАЛНО: Московската Патриаршия вече няма да съобщава за новозаразени с коронавирус духовници

Автор: Doxologia INFONEWS

Данните за броя на новозаразени духовници с коронавирус COVID-19 вече няма да бъдат съобщавани от ченгеджийската и комунистическа Московска Патриаршия. Това съобщи по време на онлайн пресконференция председателят на Синодалния отдел за връзки с обществеността и медиите при РПЦ Владимир Легойда, цитиран от РИА Новости.

Тези данни не представляват обществено значима информация, следователно Патриаршията не е длъжна и няма да ги публикува“ – заяви Владимир Легойда.

Същевременно той отбеляза, че Московската Патриаршия разполага с пълната информация за броя на клириците, пострадали от пандемията.

Ние не смятаме за необходимо, важно и нужно да публикуваме тези цифри. Нито една организация не публикува пълен отчет за броя на заразените“ – заяви представителят на Патриаршията.

Легойда подчерта също, че няма никакво реално основание да се счита, че пострадалите от пандемията свещеници са повече от медицинските работници.

През изминалата седмица на сайта на Московската Патриаршия бяха публикувани няколко случая на починали духовници, сред които и един Епископ – за тях не беше посочено от какво са починали, нито дали са боледували приживе. Предполага се, че са починали от коронавирус, но те са били може би едни от първите случаи, за които не се посочва причината за смъртта им от Московската Патриаршия.

Ченгеджийските методи на Московската Патриаршия активно се прилагат.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Списък с починалите духовници от Московската Патриаршия, за които тя скри причината за смъртта им

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal