Сироправославният Антиохийски Патриарх се срещна с Гръкоправославния Антиохийски Патриарх и Мелкитския гръко-католически Патриарх

In other languages: ARENGR

Превод: Йордан Георгиев

На 18 юни 2020 г., Негово Светейшество Сироправославният Патриарх Мор [1] Игнатий Афрем II прие Негово Блаженство Гръкоправославният Патриарх на Антиохия и на целия Изток г-н г-н Йоан X Язиги (Язиджи) и Негово Блаженство Мелкитският гръко-католически Патриарх на Антиохия и на целия Изток, Александрия и Йерусалим г-н Йосиф Абси в Патриаршеския Палат в Баб Тума, Дамаск.

От страна на Сироправославната Антиохийска Патриаршия присъстваха: Негово Високопреосвещенство Мор Тимотей Мата Ал-Кхури – Патриаршески Викарий в Патриаршеската Архиепископия в Дамаск, Мор Морис Амсих – Архиепископ на Джазиира и Ефрат, както и Негово Високопреподобие Рабан Йосиф Бали, Патриаршески секретар и директор на медийното бюро.

Гръкоправославният Антиохийски Патриарх беше придружен от Негово Преосвещенство Епископ Лука Ал-Кхури – Викарий на Патриарха, както и Негово Високопреподобие Архимандрит Герасимос Кабас, Патриаршески секретар.

От своя страна, Мелкитският Патриарх беше придружен от Гръко-католическия Главен Викарий на Дамаск Негово Преосвещенство Николаос Антипас.

Тримата Патриарси обсъдиха общото положение в Сирия и Ливан, по-специално кризата с коронавируса и мерките, които бяха предприети за предотвратяване на разпространението му. Те се надяват, че тази ситуация по-скоро ще се подобри за благото на хората. Те обсъдиха също и общите църковни въпроси.


[1] На български език под руско влияние се изписва Мар, вместо Мор.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal