Начало » Новини » Мнения » СЕМ постави на място ген. директор на БНТ Емил Кошлуков заради отношението му към предаването „Вяра и общество“ и Горан Благоев (VIDEO)

СЕМ постави на място ген. директор на БНТ Емил Кошлуков заради отношението му към предаването „Вяра и общество“ и Горан Благоев (VIDEO)

Автор: Doxologia INFONEWS

На 24 юни 2020 г. се състоя срещата между Съвета за елекронни медии и генералния директор на БНТ г-н Емил Кошлуков.

Обсъждаше се въпроса с предаването „Вяра и общество“ по БНТ и отношението на Емил Кошлуков към предаването и водещия Горан Благоев.

От СЕМ заявиха няколко пъти, че не виждат абсолютно никакви нарушения на Закона за радиото и телевизията, а в своето заключение накрая, председателят на СЕМ г-жа Бетина Жотева подчерта, че освен, че няма нарушения на горепосочения закон, но и като цяло те не виждат нарушения и на другите закони в Република България.

В изложението на г-н Кошлуков дешифрирахме вижданията, мненията на две личности с крайни русофилски възгледи. Единият от тях е вече бившият Ловчански Митрополит Гавриил – болшевишки агент и обичащ Русия, но не и Христос и Неговата Църква, а другият е един от най-добрите приятели на Кошлуков и бивш съпартиец от НДСВ преподавателят по конституционно право д-р Борислав Цеков, който се представя, че имал познания по канонично право, без да има завършено богословско образование.

Важно е да се отбележи, че г-н Кошлуков към края на разговора с членовете на СЕМ, за да се измъкне от задъдената улица, в която той сам се набута под влияние на болшевишките кръгове в България, заговори вследствие на емоция за своето наистина неприятно минало, което е преживял по време на комунизма заради своите възгледи. Да, г-н Кошлуков е пострадал от комунистите, лежал е в затвора заради своите политически възгледи, вероятно и заради своите религиозни възгледи. Той заяви, че е голям антикомунист. Тогава недоумяваме, защо обръща внимание на едни комунисти в раса, ченгета и русофили?

Г-н Кошлуков, точно този бивш Ловчански Митрополит Гавриил, когото Вие послушахте, е работил срещу Църквата и е вредял на много хора като Вас с демократични и религиозни виждания. Обръщайки внимание на ченгета като бившия Ловчански Митрополит Гавриил, Вие по този начин си плюете на Вашите антикомунистически възгледи и на страданията и мъките, които сте преживели в комунистическия затвор.

Г-н Кошлуков, не се поддавайте на хора, макар и облечени в расо, които проповядват болшевишки идеи и хвалят Русия, представяйки своите антицърковни възгледи в служба на Русия и безбожието – като църковни и кореспондиращи с Учението на Църквата. Напротив, техните възгледи, ако се направи един задълбочен богословски, канонически и еклисиологически анализ ще излязат наяве техните богохулни и богопротивни виждания и възгледи.

А по отношение на авторите на писмата, които били уж с накърнени религиозни чувства, ние от Doxologi INFONEWS можем да Ви предоставим над 3500 коментара от социалните мрежи на изказвания на точно тези лица, които твърдят, че много „обичат“ Църквата и са с накърнени религиозни права. Вие твърдите, че сте против езика на религиозната омраза, за което Ви подкрепяме, но точно авторите на тези писма, върху които Вие градите част от тезата си, са същите, които разпространяват религиозна омраза и ненавист. Тези лица постоянно от сутрин до вечер хулят Православната Църква, хулят Патриарси, Епископи, вярващи и Светии. Хора, които кълнат, които желаят смъртта на Вселенския Патриарх, които го проклинат, които отричат съществуването на Майката Църква Вселенската Патриаршия и пр., се обявяват 10 дена след „проблемното“ издание на „Вяра и общество“, че били с накърнени религиозни права. Един човек, който е с накърнени религиозни права, би реагирал веднага. Очевидно е, че зад изпратени писма стои кукловод – бившият Ловчански Митрополит Гавриил – главен изпълнител на руските, болшевишки и антиправославни интереси в Българската Църква.

И Вие, г-н Кошлуков, давате тези хора за пример. А ние, мнозинството православни християни, не сме ли с накърнени религиозни права, че Вие се подлъгвате и доверявате на една шепа християно-талибани и без да усетите ставате средство на руския болшевизъм, облечен в православна идеология?

ВИДЕО ОТ СРЕЩАТА

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal