Свещената Митрополия на Швеция стартира свое радио предаване

Превод: Йордан Георгиев

По инициатива на Негово Високопреосвещенство Митрополитът на Швеция  г-н Клеопа на 09 юни 2020 г. във вторник следобед стартира първото радио предаване на Свещената Митрополия на Швеция и на цяла Скандинавия Metropolis Podcast.

Като за начало, водещият и сътрудник на Свещената Митрополия г-н Николаос Кициос се спря на новата дейност на местната Епархийска Църква.

Става въпрос за една поредица от предавания от духовен, информационен, културен и развлекателен характер, които ще се излъчват всяка втора седмица в интернет платформите на Свещената Митрополия във фейсбук и You Tube Metropolisofsweden. Водещият благодари на своя първи гост в предаването – Пастиреначалника за доверието и посвещаването в това ново служение.

Високопреосвещеният Митрополит благодари за съдействието и реализирането на настоящата инициатива на г-н Николаос Кициос и на новия клирик на Свещената Митрополия Негово Високопреподобие г-н Вартоломей Ятридис, когото още един път приветства в Свещеническото семейство на мисионерската Митрополия на Вселенския Престол в Скандинавия.

След това, между Митрополита и отец Вартоломей се проведе една дискусия в продължение на повече от половин час. Митрополит Клеопа отправи няколко въпроса към Архимандрит Вартоломей във връзка с неговото свещеническо призвание, но и за съвременни теми, както и за пандемията от Covid-19. Накрая, Митрополит Клеопа завърши своето участие в предаването с молитвата от Великото Повечерие:

«Κύριε των Δυνάμεων, μεθ’ ημών γενού, άλλον γαρ εκτός σου βοηθόν, εν θλίψεσιν ουκ έχομεν, Κύριε των Δυνάμεων, ελέησον ημάς.

Господи на силите, бъди с нас, защото друг, освен Тебе, помощник в скърбите нямаме; Господи на силите, помилуй ни!

Господи сил, с нами буди! Иного бо разве Тебе помощника в скорбех не имамы. Господи сил, помилуй нас!»

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal