Светият и Свещен Синод на Вселенската Патриаршия ще заседава в Православния Център на Патриаршията в Шамбези | Швейцария

Негово Всесветейшество Вселенският Патриарх заминава в неделя на 21 юни за Швейцария


In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

Негово Божествено Всесветейшество Вселенският Патриарх г-н г-н Вартоломей ще замине със самолет за Женева, на 21 юни 2020 г., в неделя на обяд, за да председателства работата на Светия и Свещен Синод на Вселенския Престол през текущия месец, което отчасти се дължи на ограничителните мерки, прилагани при международните пътувания заради пандемията. Заседанието на Синода ще се проведе в Патриаршеската Ставропигия и Православен Център на Вселенската Патриаршия в Женева. Работата на Светия и Свещен Синод ще започне във вторник на 23 юни, и се очаква да приключи в петък на 26 юни. Като част от работата на Синода, Негово Всесветейшество и членовете му през първия ден ще имат съвместна работа с всички Митрополити на Престола в Европа, с които ще обменят мнения относно новите пастирски обстоятелства, които предизвика пандемията.

Трябва да се отбележи, че Светият и Свещен Синод не можеше да се свика през април и май заради известните ограничения.

Негово Всесветейшество г-н г-н Вартоломей ще бъде придружен от Високопреосвещените Митрополити на Иконион (Икония) г-н Теолипт и на Кидония  г-н Атинагор – членове на Светия и Свещен Синод, от Главния секретар  и заместник-секретаря на Синода, Архимандрит Йоаким и Дякон  Григорий, както и от г-н Панайотис Графиаделис, един от секретарите на Патриаршията.

За Епитроп (наместник) на Вселенския Патриарх е назначен Високопреосвещеният  Митрополит Старец на Дерки г-н Апостол, докъде той отсъства от своята Катедра във Фенер.

Източник: Οἰκομενικόν Πατριαρχεῖον

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal