Руският Митрополит Софроний, който прокле и прати „полицай“ при дявола, почина

Автор: Doxologia INFONEWS

На 22 юни 2020 г., на 81 години почина Руският Митрополит в Черкаси г-н Софроний (Дмитрук) (Руска Църква в Украйна). За това съобщава Ахилла.

Митрополит Софроний подкрепяше по свой си начин Автокефалията на Православната Църква в Украйна, но той не отиде на Обединителния събор, поради това, че все пак е бил в службите и е бил притиснат от Московския Патриарх, а не защото (както той публично заяви), че Вселенският Патриарх бил създал гръцка църква в Украйна. Това може да го каже само един човек, който няма църковно съзнание, а има националистическо. Въпреки всичко, г-н Софроний даде възможност на вярващите от своята Епархия ако пожелаят да преминат към ПЦУ.

Тази година г-н Софроний стана известен с телефонния разговор, който той проведе с един журналист, представящ се за полицай. Тогава г-н Софроний прокле журналиста и му каза, че ще го прати при дявола. Всичко това се случи след като в интернет беше разпространено видео, където свещеници на Руската Църква в Украйна, и по-конкретно в гр. Черкаси ръсят улиците със Светена Вода. Правят го, стоейки изправени в багажника на пикап. Взимат със себе си дори непълнолетни. Вижте повече информация ТУК.

Към момента не е ясна причината за смъртта. От Московската Патриаршия вече не дават информация за починалите от коронавирус.


DONATION

If you wish, you can support us with your donation. We thank you from the bottom of our hearts!


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎