Руският Митрополит Софроний, който прокле и прати „полицай“ при дявола, почина

Автор: Doxologia INFONEWS

На 22 юни 2020 г., на 81 години почина Руският Митрополит в Черкаси г-н Софроний (Дмитрук) (Руска Църква в Украйна). За това съобщава Ахилла.

Митрополит Софроний подкрепяше по свой си начин Автокефалията на Православната Църква в Украйна, но той не отиде на Обединителния събор, поради това, че все пак е бил в службите и е бил притиснат от Московския Патриарх, а не защото (както той публично заяви), че Вселенският Патриарх бил създал гръцка църква в Украйна. Това може да го каже само един човек, който няма църковно съзнание, а има националистическо. Въпреки всичко, г-н Софроний даде възможност на вярващите от своята Епархия ако пожелаят да преминат към ПЦУ.

Тази година г-н Софроний стана известен с телефонния разговор, който той проведе с един журналист, представящ се за полицай. Тогава г-н Софроний прокле журналиста и му каза, че ще го прати при дявола. Всичко това се случи след като в интернет беше разпространено видео, където свещеници на Руската Църква в Украйна, и по-конкретно в гр. Черкаси ръсят улиците със Светена Вода. Правят го, стоейки изправени в багажника на пикап. Взимат със себе си дори непълнолетни. Вижте повече информация ТУК.

Към момента не е ясна причината за смъртта. От Московската Патриаршия вече не дават информация за починалите от коронавирус.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal