Начало » Новини » Мнения » Руският Митрополит Онуфрий отличи Новински с камилавка, нарушавайки отново Свещените Канони на Църквата

Руският Митрополит Онуфрий отличи Новински с камилавка, нарушавайки отново Свещените Канони на Църквата

Превод: Соня Димитрова

В мрежата се появи снимка на радостния депутат Вадим Новински с ново дяконско отличие – камилавка.

Трябва да се отбележи, че Новински започна бързо да се изкачва по йерархичната църковна стълбица на Руската Църква в Украйна. Буквално наскоро той беше практически тайно ръкоположен за Дякон от Руския Митрополит Онуфрий, а месец по-късно получи дяконско отличие. Ще припомним, че Предстоятелят на РПЦвУ Митрополит Онуфрий наруши Свещените Канони, тъй като Новински е държавен чиновник и не може да бъде ръкоположен в никакъв свещен сан на Православната Църква.

Митрополит Онуфрий съзнателно е благословил Вадим Новински да наруши клетвата и църковните правила. По-специално 6-тото апостолско правило, според което Светите Апостоли са завещали: «Епископ, Презвитер или Дякон да не приема върху си мирски грижи». За нарушаването на това правило Апостолите са заповядали да се отнема свещения сан на нарушителите: «инак да бъде низвергнат». Освен това, според 7-мо правило на Четвъртия Вселенски Събор свещеник, който е постъпил на такава служба след ръкополагането си, трябва да бъде предаден на анатема: «причислените веднъж към клира и посветили себе си на монашество да не постъпват нито на военна, нито на гражданска служба; а ония, които са се решили на това и не се връщат с разкаяние към оня начин на живот, който са избрали заради Бога, да се предават на анатема».

Източник: Духовний Фронт України

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal