Руският Митрополит в Запорожия предлага да се канонизира хирургът Николай Пирогов

Автор: Doxologia INFONEWS

Руският Митрополит в Запорожия г-н Лука (Руска Църква в Украйна) предлага да се канонизира ученият и лекар Николай Пирогов. За това съобщава Релігійна правда.

Според Архиерея, „днес повече от всякога се нуждаем от помощта на онези Светии, които могат да ни бъдат съратници в борбата с тежките пандемии, които застигат човечеството“.

Митрополитът вярва, че Николай Пирогов може да стане Светец.

Николай Иванович Пирогов

Постиженията на Пирогов са известни не само на лекарите, но и на обикновените хора. Малко хора знаят, че, според него, той дължи успеха си на Бога и на вярата си. Лекарите, след като починат, продължават да помагат на страдащите и болните. Един от най-ярките примери за това е Свети Лука Войно-Ясенецки. Пирогов посвети целия си живот в служба на Бога. Народът казва, че когато бъде канонизиран някой за Светец, тогава Бог го изпраща да работи и да помага“ – казва Митрополит Лука.

По тази причина Руският Митрополит счита за нужно да се започне процес по проучване живота на Пирогов и неговото канонизиране за Светец.

Припомняме, че същият Митрополит Лука (Коваленко) нарече Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей „апостол на сатаната. Митрополит Лука е известен християно-талибан и хулител на Майката Църква.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal