Начало » Новини » Светът » Първият Храм на Свети Паисий Светогорец в Митрополията на Кананга (Конго)

Първият Храм на Свети Паисий Светогорец в Митрополията на Кананга (Конго)

Превод: Йордан Георгиев

С благословията на Негово Блаженство Папата и Патриарх на Александрия и на цяла Африка г-н Теодор II на 06 юни 2020 г. беше положен камък в кв. Газа на град Кананга на първия Храм в чест на Преподобни Паисий Светогорец.

Високопреосвещеният Митрополит на Кананга, Ипертим и Екзарх на Екваториална Африка г-н Теодосий беше дълбоко развълнуван по време на службата за полагането на камъка за новия Храм. Той предаде пожеланията на Негово Блаженство, който вдъхновява, подкрепя и благославя всички мисионерски усилия и дейности на свещената мисия.

Също така, Митрополитът спомена за личните отношения, които е имал с Преподобния Паисий Светогорец, когато като ученик на Атонската Академия го е посещавал често в скромната му килия.

Освен това, Негово Високопреосвещенство заяви следното: «От днес ще имате във вашия район един нов отец, сладък Отец, любящ, духовен, чудотворец с дръзновение към Всесветия Бог. Той ще ви защитава и той ще ви показва пътя към небесното Царство».

Високопреосвещеният Митрополит Теодосий заяви също, че всеки Храм е един Божий дар и една благословия от Бога, но също така са нужни и онези хора, които ще дарят пари за неговото изграждане.

Митрополит Теодосий благодари на отец Анастасиос Кондолеон и на младежите от складовете на Филиру в Солун за направеното щедро дарение за Свещения Храм. Той помоли вярващите на пеят „Господи помилуй“ за отец Анастасиос, както и за младежите, които работят до него в мисията.

На службата по полагане на основния камък за новия Храм присъстваше кметът и главният комисар на полицията в района, които приветстваха с ентусиазъм и радост изграждането на новия Свещен Храм на Преподобни Паисий Светогорец.

Източник: Ρομφαία

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal