Прекратяване на общественото служение в Храмове в Мелбърн заради коронавируса

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

Неприятните събития през последните дни относно увеличаването на случаите на заразени с коронавирус в Мелбърн, направиха необходимото да се вземат строги мерки за опазване на общественото здраве.

Високопреосвещеният Архиепископ на Австралия г-н Макарий съобщи за прекратяване на общественото служение в седем (7) православни църкви (храмове), които се намират в района на опасността.

«С болка в душата и едновременно с чувство на пастирска отговорност, ви съобщавам, че се прекратява общественото служение в нашите православни църкви, които се намират в районите на опасност, а те са следните:

1. Света Троица в Footscray,

2. Света Параскева в St Albans,

3. Свети Димитрий в Ascot Vale,

4. Панагия Сумела в East Keilor,

5. Свети Василий Велики в Brunswick,

6. Свети Елевтерий в Brunswick,

7. Свети Нектарий Егински в Fawkner».

Със съответната Енциклика, адресирана до Архиепископския Епитроп на Мелбърн, Преосвещения Дервийски Епископ г-н Йезекиил и Архиепископския Епитроп на Норт-Коут, Високопреподобния Архимандрит г-н Евмений, Негово Високопреосвещенство разяснява как конкретните храмове ще останат затворени за вярващите. Той също допълва, че всички Последования, празници на Светии и Божествени Литургии ще бъдат редовно отслужвани от свещеника и псалта.

«Призовавам ви да се съобразите с конкретните указания, както и да напътствате по най-подходящ начин нашите свещеници и Управителни съвети на горепосочените Свещени Храмове. Едновременно с това сърдечно ви умолявам да засилете вашите молитви към Подателя Бога, Чиято намеса очаква цялото човечество», добавя накрая Архиепископ Макарий.

Източник: Ἱερὰ Ἀρχιεπισκοπὴ Αὐστραλίας | Greek Orthodox Archdiocese of Australia

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal