Президентът на Танзания: Бог е избавил страната ни от пандемията

Превод: Соня Димитрова

Джон Магуфули благодари на религиозните водачи и на всички танзанийци, които се отзоваха на призивите му да се помолят на Бога за освобождение от пандемията на коронавирус.

«Всемогъщият Бог спаси Танзания от пандемията на коронавирус и повечето танзанийци вярват в това» – заяви президентът Джон Магуфули на 7 юни 2020 г. За това съобщава ВВС Swahili.


«С Божията помощ няма от какво да се страхуваме, от името на Правителството благодаря на всички граждани на Танзания, които постиха, каеха се, молиха се, за да помогнат на Бог да определи основните приоритети, и вярвам, че много танзанийци също вярват, че Всемогъщият Бог спаси страната ни от коронавирусната пандемия» – каза Магуфули, в реч пред енориашите на римокатолическия храм «Дева Мария» в Додома.

В същото време той призова всички жители на страната да продължат превенцията на болестта, и даде съвет да се използват народни средства, направени от местни лечебни растения.

«Растенията са благословени от Бог и използването им за различни цели е уникално свидетелство за мъдростта, която Бог е дал на нас танзанийците, ние имаме лекарства, но презираме нашите лекарства, но танзанийските лекарства са истински лекарства, защото са ни дадени от ръката на Бог» – каза Джон Магуфули.

По-рано съобщихме, че президентът на Танзания е обяви три дни за национална молитва за изцеление от коронавируса. Храмовете в страната останаха отворени.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal