Начало » Новини » Светът » Президентът на Албания, както и много лидери от Албания и чужбина пожелаха на Архиепископ Анастасий скорошно възстановяване

Президентът на Албания, както и много лидери от Албания и чужбина пожелаха на Архиепископ Анастасий скорошно възстановяване

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

На 27 юни в събота президентът на Република Албания г-н Илир Мета, отправи своите пожелания за бързо оздравяване към Негово Блаженство Архиепископът на Албания г-н г-н Анастасий след успешната ангиопластика, която претърпя:

Изказвайки най-добрите и най-топлите ми пожелания за пълно оздравяване и дълъг живот към Архиепископа на Тира, Дирахион (Дуръс) и на цяла Албания Анастасий Янулатос, заявявам моята радост, след направената ангиопластика, неговото здраве е задоволително. Пожелавам на Архиепископ Анастасий по-скоро да се завърне към своето много важно дело. Изказвам специални благодарности и към всички лекари и медицински персонал на лечебното заведение Хигия, които се грижат всичко да бъде наред. Аз съм горд за изключително полезната роля на Негово Блаженство и на Православната Автокефална Църква на Албания и по-специално за укрепване на междурелигиозната хармония, която представлява наша национална ценност и модел, уникален за целия свят“.

Подобни топли пожелания за бързо възстановяване изказаха и ръководителите на религиозните общности в Албания:
Б. Спахиу – председател на Мюсюлманската общност, Георги Френдо – председател на Римокатолическия Епископски Съвет, Е. Брахимай – световен лидер на бекташите, И. Дочи – председател на Протестантските общности в Албания, членовете на Свещения Синод на Църквата на Албания, както множество клирици и вярващи.

Пожелания за бързо оздравяване изказаха и председателите на парламентарните партии в Албания, министри, областни управители, кметове и др.

Освен от Албания, пожелания отправиха към Негово Блаженство и посланикът на Гърция в Албания, както и съответните гръцки консули в страната. С Архиепископа на Албания са се чули по телефона Негово Блаженство Архиепископът на Атина и Негово Високопреосвещенство бившият Архиепископ на Америка г-н Димитрий.

Архиепископ Анастасий изрази своята признателност към множеството познати и непознати хора, които за пореден път го подкрепиха със своите топлосърдечни пожелания и непринудена любов.

От Секретариата
на Архиепископията на Тирана и Дуръс

Тирана, 28 юни 2020 г.

Източник: Ὀρθόδοξος Αὐτοκέφαλος Ἐκκλησία τῆς Ἀλβανίας | Kisha Ortodokse Autoqefale e Shqipërisë

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal