Предстои депортирането на двама свещеници от Сръбската Църква в Черна гора

Автор: Doxologia INFONEWS

Предстои депортирането на двама свещеници от Сръбската Църква в Черна гора. Решението за депортиране е взето от ръководството на Черна гора на 19 юни 2020 г. За това съобщи ИА Красная Весна.

На 19 юни черногорската полиция връчи на Протойерей Саша Янич, който живее в град Плевля (граничещ със Сърбия), постановление, според което той трябва да напусне страната до 26 юни. През следващите три години му е забранено да влиза на територията на Черна гора.

Свещеникът е гражданин на Република Сърбия и е обвинен в това, че няма нужното специално разрешително да работи в Черна гора, нито има черногорско гражданство.

Протойерей Синиши Смилич, гражданин на Босна и Херцеговина, но живее в черногорския град Улцин, също се готви за депортация. Местните жители инициираха подписка в негова подкрепа.

Припомняме, че на 18 юни сръбският президент се срещна с руския външен министър Сергей Лавров, като му каза: „За нас е изключително важно да се грижим за Сръбската Църква, която е застрашена. Помолих за подкрепа от Русия.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal