Превъплъщенията на Славка Божкова – от агент „Ангелов“ до тартор на църковно-либералния сайт Двери БГ

Или още по темата: има ли бившо ченге и бивша к***а?


От Doxologia INFONEWS Ви представяме досието на Държавна сигурност за агент „Ангелов“ понастоящем проф. Иван Желев – бивш директор на Дирекцията по вероизповеданията, който замени „слава на БКП“ със „слава на Господа“. А днес същият е ментор, тартор и идеолог на църковно-либералния сайт „Двери БГ“, известен като „ДЕСЕавери.РУ“ (Държавна сигурност приятели на Русия – ДС, авери на РУ).

По-долу можете да видите цялото досие от 106 страници с подробности за антицърковната, прокомунистическа и безбожническа дейност, каквато е извършвал агент „Ангелов“, който има претенции за „църковен човек“, за едва ли не близък до Вселенската Патриаршия и Еладската Църква, и едва ли не голям „познавач“ на църковните казуси и църковната политика като цяло.

А най-отдолу сме извадили като отделни снимки само една съвсем малка част от това, което проф. Желев е вършил като агент в Гърция – шпионирайки, от една страна, клирици от Вселенската Патриаршия и Еладската Църква, и от друга страна – шпионирайки свои колеги, преподаватели и студенти от Софийската Духовна Академия (понастоящем Богословски Факултет при Софийски Университет „Свети Климент Охридски“).

Задаваме въпрос: има ли бившо ченге и бивша к***а? Отговорът е лесен за всеки един средно интелигентен човек.


DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal