Празнична Вечерня за Свети Евгений Трапезунтски в Свещената Митрополия на Марония и Комотини | СНИМКИ

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

На 21 юни 2020 г. в късния неделен следобед, Негово Високопреосвещенство Митрополитът на Марония и Комотини г-н Пантелеймон отслужи в Свещения Поклоннически Храм на Свети Евгений в Неа Романия (Петрота) Последованието на Празничната Вечерня за рождението на Свети Евгений Трапезунтски.

На този Събор участваха много клирици от Свещената Митрополия, кметът на община Марония-Сапес, председателят и член на Дружеството на Понтийците от Източнна Македония и Тракия, множество поклонници от Префектура Източна Македония и Тракия, както и вярващи от Префектура Централна Македония.

Проповедта беше произнесена от Архимандрит Нектарий Димитропулос, който спомена за личността и за кръвното мъченичество на празнувания Светия от Трапезунт. Накрая, в своето заключение Архимандрит Нектарий призова присъстващите да подражават на примера на Свети Евгений, понеже Бог го удостои след неговата мъченическа смърт със силата и благодатта да извършва чудеса.

От пресслужбата

на Свещената Митрополия


Храмът на Свети Евгений все още е в процес на довършителни строително-монтажни дейности и изографисване. Свети Евгений Трапезунтски (; – 292) е покровител на град Трапезунт (дн. Трабзон в Турция) – Бел. прев.


ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Източник: Ἱερὰ Μητρόπολις Μαρωνείας καί Κομοτηνῆς

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal