Празникът Рождество на Светия Йоан Предтеча в Свещената Митрополия на Лангадас

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

С особен блясък на 23 и 24 юни 2020 г. беше почетен празникът за Рождението на Свети Йоан Предтеча и Кръстител в Свещената Митрополия на Лангадас, Лити и Рендини.

Великата Празнична Архиерейска Вечерня с петохлебие беше отслужена в Параклиса на Свети Йоан Кръстител в Аскос от Негово Високопреосвещенство Митрополитът на Лангадас, Лити и Рендини г-н Йоан. В края на вечерното богослужение, той се обърна към множеството поклонници за святата личност на най-великия от Пророците, както и посланията, които произтичат от днешния празник.

В деня на празника беше отслужена Празнична Архиерейска Божествена Литургия в Свещения Храм на Богоявление, на Свети Йоан Кръстител и на Света Анастасия Фармаколитрия в района на Лутра (Лангадас) от Негово Високопреосвещенство Митрополитът на Лангадас, Лити и Рендини г-н Йоан в съслужение с много свещеници и дякони от Свещената Митрополия.

В началото на своята омилия, Негово Високопреосвещенство се позова на значението на празника за рождения ден на всеки човек, а след това, той подчерта качествата, които притежава Свети Йоан Кръстител, заявявайки следното: «това е свидетелство за честност и почтеност пред Божията Воля и Божия Промисъл. Той живя като земен Ангел и беше удостоен да покаже пътя и да подготви Господния път – не само в исторически смисъл, но и пътя към сърцето на всеки един човек. „Покайте се“ означава, че ние сме призовани да променим начина си на мислене в нашия живот и да осъзнаем значимостта на истинските ценности, които ни водят към радостта на Рая».

Източник: Ρομφαία

Η Εορτή το Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου - Λαγκαδάς - Ασκός 2020

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal