Начало » Новини » Светът » Празникът на Свети Дух в Свещената Митрополия на Месиния (Гърция)

Празникът на Свети Дух в Свещената Митрополия на Месиния (Гърция)

Превод: Йордан Георгиев

Днес на 08 юни 2020 г. в Свещената Митрополия на Месиния Празникът на Свети Дух беше почетен с пълно великолепие, съгласно църковния литургичен ред.

Центърът на празниците беше празнуващият Енорийски Свещен Храм на Света Троица в Каламата, както и Свещената Обител на Света Троица в планината Калати (намира се югоизток от Каламата – Бел. прев.).

В Свещения Храм на Света Троица в Каламата всички религиозни чествания бяха оглавени от Високопреосвещения Митрополит на Месиния г-н Хрисостом, който възглави Вечернята и Божествената Литургия в съслужение със свещениците от Храма. Митрополит Хрисостом пострига младия Петрос Гузус за четец.

По време на днешния ден, който особено много се почита от Адвокатската Колегия в Каламата, беше отслужено и освещаване на хлябовете (Петохлебие), на което присъстваха всички адвокати от града, както и видни служители от местния съд. На богослуженията присъстваха Префектът на Пелопонес г-н Панайотис Никас, както и кметът на Каламата г-н Атанасиос Василопулос.

В същото време, на друго място в Свещената Митрополия на Месиния, Високопреосвещеният Митрополит Старец на Леондополис г-н Гавриил (Александрийска Патриаршия) отслужи Божествена Литургия в Свещената Обител на Света Троица в планината Калати. Свещената Обител на Света Троица е Метох на Свещената Обител на Успение Богородично в Димьова. С Митрополит Гавриил съслужиха Протосингелът на Свещената Митрополия на Месиния Негово Високопреподобие Архимандрит г-н Филип Хамарияс, който проповядва Божието Слово, както и други клирици.

Източник: Ρομφαία

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal