Почина отец Тома Ангелов от Свещената Врачанска Митрополия

Автор: Doxologia INFONEWS

След кратко боледуване на 15 юни 2020 г. на 71-годишна възраст почина Свещеноиконом Тома Ангелов Стоянов – енорийски свещеник на селата Лютиброд, Оселна и Ребърково, Община Мездра, Свещена Врачанска Митрополия. За това съобщава Община Мездра, но конкретната причина за смъртта му не се посочва…

Отец Тома Ангелов е роден на 18 юли 1948 г. в с. Росен, община Пазарджик. Завършил е Софийската Духовна Семинария „Свети Йоан Рилски“ в Черепиш през 1972 г. и Духовната Академия „Свети Климент Охридски“ през 1985 г. Ръкоположен е за свещеник през 1979 г. В продължение на повече от четири десетилетия той служи неуморно на Църквата като енорийски свещеник в селата от района на Искърското дефиле.

Православните християни ще го запомнят като свещенослужител, който проповядваше Божието Слово с плам и посяваше семената на Христовата вяра в човешките души.

Нека всички, които познаваха отец Тома, да си спомнят за него и да се помолят Бог да настани душата му в място светло, в място злачно, в място прохладно, където няма болка, ни печал, нито въздишка“ – се казва в съобщението на Община Мездра.

Опелото ще се отслужи на 18 юни 2020 г. (четвъртък) в Черепишкия Монастир на Успение Богородично.


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎