Полицията в Черна гора арестува двама свещеници на Сръбската Патриаршия

In other languages: SRBEN

Автор: Doxologia INFONEWS

Полицията в Черна гора арестува на 14 юни 2020 г. двама свещеници от Черногорско-Приморската Митрополия (Сръбска Патриаршия). За това съобщава Черногорската Национална Телевизия RTCG.

Полицията е арестувала свещениците Мирчету Шливанчанин и Желко Чалич от Подгорица за това, че в неделя са отслужили Литургия и са организирали митинг, като са предизвикали масово скупчване на вярващите в нарушение на карантинните мерки, наложени от властите във връзка с пандемията от коронавирус.

След арестуването на свещениците, когато е трябвало да бъдат откарани в полицейското управление в Даниловград, тълпата е попречила на полицията да си свърши работата като е застанала на пътя на автомобила.

Свещените бяха подкрепени и от други свои събратя.

Наскоро Правителството заяви, че Черна гора е „зона без коронавирус“ и обяви началото на туристическия сезон, но забраната за събирания на повече от 200 души на общестевни места не беше отменена.

Припомняме, че на 11 юни 2020 г. след отслужен Молебен за мир, Черногорският Митрополит Амфилохий призова вярващитеда не гласуват за безбожническата власт в Черна гора“, като заплаши властите, че шествията на вярващите ще продължат.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal