ПОЗОРНО: В София ръкоположиха за Дякон един от християно-талибаните в България и хулител на Църквата (ОБНОВЕНО)

Автор: Doxologia INFONEWS

На 08 юни 2020 г. в столичния Храм на Свети Дух в кв. Надежда беше ръкоположен за Дякон Людмил Младенов, като му беше дадено името „Лука“.

Людмил Младенов е известен хулител на Майката Църква Вселенската Патриаршия, хулител на Негово Божествено Всесветейшество Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей, хулител и на Свещените Канони.

Младенов е и един от членовете на сектата „Православни талибани в България“ именно заради това, че непрекъснато хули и обижда достойни Патриарси, Епископи, клирици и вярващи християни от Църквата Христова.

Ние се питаме, дали този клирик преди самото му ръкоположение се е изповядал за това, че нарича Вселенския Патриарх Вартоломей „змей“!? А дали се е изповядал за това, че скверни името на Свети Апостол Вартоломей!? Не може да се ръкополога лице, което счита, че 35 млн. души от каноничната и Автокефална Православна Църква в Украйна са разколници! Не може да се ръкополага лице, което отхвърля и хули Свещените Канони, а също така и правоправните решения на Светия и Свещения Синод на Вселенската Патриаршия.

Какво ще проповядва на хората този човек? За Русия и за Путин ли? За болшевизма ли? За омразата към ближния ли? За това, че всеки може да си прави каквото си поиска в Църквата ли?

Ние сме убедени, че ръкополагащият го Белоградчишки Епископ г-н Поликарп, който е известен със своето благо сърце, не е знаел абсолютно нищо за този човек. Иначе ако беше знаел, надали щеше да го ръкоположи. Вероятно Архиереят е бил подведен от лицата, които са предложили Людмил да бъде ръкоположен в първата степен на Тайнството Свещенство.

От Doxologia INFONEWS категорично не приемаме това ръкоположение и заявяваме, че този човек е:

Недостоен! Ἀνάξιος!

Вижте част от изказванията на Людмил Младенов (някои от тях са писани в сектантската фейсбук група на отец Силвестър Янакиев от Сливенска Митрополия „Аз съм православен християнин!!! I am an Orthodox!!!Я православный!!!“)

* * *

* * *

* * *

* * *

ОБНОВЕНО НА 09.06.2020: Какво мислят хората за Людмил Младенов (публикуваме коментарите с разрешението на автора им, който реши да застане с името си)

Снимки от ръкоположението на Людмил Младенов

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal