Пекин определи доклада на САЩ за религиозната свобода като „лицемерие и проява на двоен стандарт“

BEIJING, CHINA – MARCH 21, 2018: Chinese Foreign Ministry Spokesperson Hua Chunying holds a weekly press briefing. Artyom Ivanov/TASS

Автор: Doxologia INFONEWS

Говорителят на външното Министерство на Китай – Хуа Чунин – определи ежегодния доклад на Държавния Департамент на САЩ за религиозната свобода в света като „лицемерие и проява на двоен стандарт“. За това съобщава РИА Новости.

В представянето на годишния доклад, държавният секретар на САЩ Майк Помпео обвини Китай в преследване на вярващите.

Според него, Китайската комунистическа партия изисква от всички религиозни лидери да се подчиняват на ръководството на партията и да въвеждат комунистическа догма в учението и практиките на религиите си.

Държавният секретар заяви, че в Китай не се зачитат освовните права на вярващите, свободата на словото, правото на мирни протести и религиозна свобода.

Според говорителя на външното Министерство на Китай, „съдържанието на този доклад относно Китай, и изявлението на Помпео, не са обективни, изпълнени са с идеологически предразсъдъци и нарушават политиката на компартията. Това е груба намеса във вътрешните работи на Китай и китайската държава категорично се противопоставя. Китайското Правителство защитава религиозната свобода на китайските граждани в съответствие със закона. В страната има около 200 млн. вярващи от различни вероизповедания, и около 5500 религиозни организации.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal