Пастор превърна протестантски храм в бар, като протест срещу карантинните ограничения (VIDEO)

Автор: Doxologia INFONEWS

Протестантски храм в Аржентина отвори отново врати, но този път като бар в своеобразна форма на протест срещу наложените в страната карантинни ограничения. За това съобщава The Guardian.

Масите за бар бяха поставени вътре в храма, а пастори, облечени като сервитьори, носеха библии на подноси, симулирайки обслужване на клиенти, като призив религиозните служби да бъдат разрешени отново.

Днес сме тук, облечени по този начин, носейки подноси, защото изглежда, че това е единственият начин, по който можем да служим на Божието Слово“ – казва пастор Даниел Катанео, облечен като сервитьор, при отварянето на протестантския храм в град Сан Лоренцо в централната аржентинска провинция Санта Фе.

Искаме да упражняваме нашето конституционно право да практикуваме нашата вяра“ – казва Катанео пред местни медии. „Баровете могат да отворят, магазините могат да отворят, а нас защо ни дискриминират?“ – попита той.

Въпреки че коронавирусът продължава да се разпространява бързо в столицата на Аржентина – Буенос Айрес – и района около нея, в останалата част от страната случаите са сравнително малко.

Провинция Санта Фе, където се намира храмът на Катанео, се справя особено успешно в ограничаването на вируса и започна да възобновява някои от дейностите, в това число и баровете, но храмовете все още имат право да допускат най-много по 10 човека на служба.

От понеделник баровете и ресторантите в Санта Фе имат право да работят от 7 сутринта до 11 вечерта при капацитет до 30%.

Катанео обмисля и други алтернативи, с които да избягва забраната. Вярващите ще могат да идват с колите си и да остават в тях по време на служба в обособено място до храма.

Вчера в Аржентина бяха обявени рекордните за страната 1 391 нови случаи на коронавирус, но всичките без 89 са в Буенос Айрес. Аржентина досега има общо 28 764 случаи като 785 души са починали.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal