Начало » Разни » COVID-19 » Папа Франциск разговаря по телефона с президента на Украйна Володимир Зеленски

Папа Франциск разговаря по телефона с президента на Украйна Володимир Зеленски

Автор: Doxologia INFONEWS

На 05 юни 2020 г. президентът на Украйна Володимир Зеленски проведе телефонен разговор с Папа Франциск. За това съобщи пресслужбата на президента. Страните обсъдиха кризисната ситуация, причинена от пандемията от коронавирус, и преди всичко – хуманитарните предизвикателства, пред които е изправен светът.

Подкрепата на Ваше Светейшество по въпроса за единството, солидарността и откритостта на Европа, е много важна за Украйна. Днес е важно да се работи по възстановяването на взаимното доверие и засилване на сътрудничеството на континента“ – каза президентът.

Зеленски информира Папата за успешните карантинни мерки, предприети в Украйна, и по-специално за онлайн обучението на децата.

Президентът даде за пример и отделни Храмове в Украйна, които спазваха карантинните инструкции и разпоредби, наложени от Правителството.

Зеленски информира Предстоятеля на Римокатолическата църква и за ситуацията в Донбас, като помоли Светия Престол за помощ в освобождаването на всичките незаконно задържани украинци в окупираната част на Донбас, в Крим и в Русия.

Търсим решение да продължим напред към мирно урегулиране. Украйна няма да нарушава червените линии по отношение на собствената си безопасност, суверенитет и териториална цялост“ – подчерта Володимир Зеленски.

Папата изпрати поздрави на украинския народ и отбеляза, че го чувства близо до сърцето си.

Съобщава се, че скоро Папа Франциск ще посети Украйна.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal