Нощес изгоря новия главен Храм на Монастира Варнакова в Гърция | VIDEO

Автор: Йордан Георгиев

Нощес избухна пожар в Свещената Обител на Успение Богородично Варнакова в област Фокида, който стана причина да изгори новият Католикон на Монастира.

В тази голяма операция по потушаване на пожара участваха 11 пожарникарски автомобила от Навпактос, Патра, Егио, Месолонги и Амфиса.

Според информацията на Nafpaktianews новините са много лоши, понеже чудотворната Икона на Пресвета Богородица Лечителката е изгоряла. От нея е намерено само едно малко парче, което е непокътнато.

На мястото на инцидента още в първия момент са пристигнали  Митрополитът на Фокида г-н Теоктист, Протосингелът на Свещената Митрополия Архимандрит Нектарий Мулациотис, както и представители на местната власт.

Преди време същият Монастир пострада от горските пожари. Бяха унищожени Католиконът и жилищната част на Монастира. След това всичко беше ремонтирано из основи. Днес изгоря новият Католикон на Монастира, както и дребни постройки, които се намират до него. Вероятно е станало късо съединение в някоя от тези постройки и така пожарът се е прехвърлил към Католикона. Все още тече разследване и е назначена пожаро-техническа експертиза, за да се разбере каква е причината за избухването на пожара.


Източник: Nafpaktianews  & Nafpaktianews2


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎