Нов Игумен в Монастира на Свети Георги в стария Кайро | Египет

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

Свещената Обител (Ротонда) на Свети Георги в стария Кайро се сдоби с Нов Игумен, Негово Високопреподобие Архимандрит Дамаскин Алазрай.

Хиротесията отслужи Негово Блаженство Патриархът на Александрия г-н г-н Теодор II малко след Божествената Литургия. Той пожела на отец Дамаскин да продължава да удържа укрепленията и да свидетелства за Христос в африканската столица.

«Прочетох ти тази молитвичка, за да управляваш така, както успя да го направи (Патриарх) Партений – смирено и просто. Довечера, когато се завърна в Александрия знам, че ти заедно с другия наш брат отец Йоаким, на когото искам да изкажа благодарностите на Църквата, заедно ще удържате укрепленията и ще продължавате да развявате нашето Православие (да не отстъпват от Православието – Бел. прев.), нашия Египет, нашата Гърция, нашия Кипър (да продължават да съхраняват мира между гръцката общност и египетския народ – Бел. прев.) в този благословен Монастир, а моята молитва винаги да бъде с тебе».

Присъстваха също и Митрополитите на Мемфис г-н Никодим, на Пилусион (Порт Саид) г-н Нифон и Тамиатейският Епископ г-н Герман.

Източник: Ορθοδοξία INFO

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal