Младите хора ще учат английски в Спасо-Преображенския Катедрален Храм във Виница

Превод: Соня Димитрова

На 14 юни 2020 г. в Спасо-Преображенския Катедрален Храм във Виница (Православна Църква в Украйна) се състоя първата среща на млади хора, които искат да учат английски език.

С благословението на Митрополит Виницки и Барски г-н Симеон подобни срещи ще се провеждат всяка неделя сред природата, в неделното училище или онлайн – според действащите карантинни ограничения. Целта на срещите е да обединят младите православни хора, за да развият уменията си да общуват свободно на английски език, да обогатят речника си, включително и на църковна тематика, а в бъдеще – да участват в информирането на чуждестранната публика за живота и делото на Православната Църква в Украйна.

Освен това, на срещите ще се обсъждат събития от живота на православните вярващи в Украйна и по света, както и актуални проблеми на младите хора.

Освен младите хора в срещите ще вземат участие и свещенослужители. Например този път в разговора взеха участие секретарят на Виницко-Барската Епархия Протодякон Владислав Демченко, ръководителят на отдела за работа с младежта Архимандрит Софроний (Чуприна) и клирикът от Храма Протойерей Вячеслав Буданевич.

Срещите ще провежда известният млад учител Владислав Качур, който през 2017 г. бе включен в топ-пет учители на Украйна според Global Teacher Prize 2017, той е един от победителите във Всеукраинския конкурс «Учител на годината» в категорията «английски език». Благодарение на неговата харизма и опит в работата с различни аудитории, още от първия път участниците активно се включиха в общуването, получиха много положителни емоции и нови знания.

В бъдеще ще се сформират групи от младите хора, които се присъединят към тази инициатива, като ще се вземат предвид нивото на знания и други особености на участниците.

Източник: Православна Церква України

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal