Митрополитът на Чикаго забрани на клириците си разработването на нови методи за преподаване на Божественото Причастие

Автор: Doxologia INFONEWS

Митрополитът на Чикаго г-н Натанаил (Американска Архиепископия, Вселенска Патриаршия) напомни на свещениците, че са длъжни да учат вярващите на това, че Тялото и Кръвта Христови не водят до болести и смърт. За това съобщи The Orthodox World.

Архиереят забрани на свещениците от неговата Митрополия да причастяват вярващите с лъжички за еднократна употреба.

В препоръките към клириците относно възобновяването на богослуженията след облекчаването на някои от карантинните мерки, наложени заради коронавируса, Митрополит Натанаил подчерта, че осветеният начин на преподаване на Божественото Причастие не се променя.

Според Митрополита, дори вярващите да молят за това, на духовниците се забранява да прилагат практики, които се прилагат в други поместни Православни Църкви, Митрополии и Епархии.

Митрополит Натанаил забрани на духовниците от Митрополията да разработват свои уникални методи за преподаване на Божественото Причастие.

Архиереят вярва, че духовниците трябва да бъдат търпеливи към онези, които се страхуват да приемат Свето Причастие по време на пандемията и трябва да учат вярващите, че Животворящите Тяло и Кръв Христови никога няма да ни донесат болести или смърт.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal