Начало » Православна Църква » Древни църкви » Древна Вселенска Патриаршия » Митрополитът на Филипи Стефан: Християнското учение не осъжда, каквато и да е обща представа за гимнастика | VIDEO

Митрополитът на Филипи Стефан: Християнското учение не осъжда, каквато и да е обща представа за гимнастика | VIDEO

Превод: Йордан Георгиев

В предаването LIVE NEWS по гръцката обществена телевизия MEGA говори Високопреосвещеният Митрополит на Филипи, Неаполис и Тасос г-н Стефан относно комюникето на Свещения Синод на Еладската Църква за индуисткото религиозно учение „Йога“.

«Ние казваме на вярващите, къде се намира основата на това нещо (Йога – Бел. прев.). Конкретната форма на тази философия, както се проявява, се отнася към един безличен бог. Всеки е свободен да изразява това, в което вярва», отбеляза Митрополит Стефан.

«Не се осъжда вярващият, ще му кажем просто, че тези неща не ги казва Христос. Не се отнася до християнското учение. Християнското учение не осъжда, каквато и да е обща представа за гимнастика...», добави той.

«Отново даваме гласност на този случай, с повтаряне на един бюлетин, който е издаден през 2015 г. Конкретният акт не може да се причисли за един християнски акт», заяви Митрополитът на Филипи.

«Незнанието убива. Може някои да предпочитат да правят просто гимнастика. Това е техен избор. Но всички трябва да внимават в това как се развива този акт, защото Йога има осем стадия…», заяви като заключение г-н Стефан.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal