Митрополитът на Филипи Стефан: Християнското учение не осъжда, каквато и да е обща представа за гимнастика | VIDEO

Превод: Йордан Георгиев

В предаването LIVE NEWS по гръцката обществена телевизия MEGA говори Високопреосвещеният Митрополит на Филипи, Неаполис и Тасос г-н Стефан относно комюникето на Свещения Синод на Еладската Църква за индуисткото религиозно учение „Йога“.

«Ние казваме на вярващите, къде се намира основата на това нещо (Йога – Бел. прев.). Конкретната форма на тази философия, както се проявява, се отнася към един безличен бог. Всеки е свободен да изразява това, в което вярва», отбеляза Митрополит Стефан.

«Не се осъжда вярващият, ще му кажем просто, че тези неща не ги казва Христос. Не се отнася до християнското учение. Християнското учение не осъжда, каквато и да е обща представа за гимнастика...», добави той.

«Отново даваме гласност на този случай, с повтаряне на един бюлетин, който е издаден през 2015 г. Конкретният акт не може да се причисли за един християнски акт», заяви Митрополитът на Филипи.

«Незнанието убива. Може някои да предпочитат да правят просто гимнастика. Това е техен избор. Но всички трябва да внимават в това как се развива този акт, защото Йога има осем стадия…», заяви като заключение г-н Стефан.


 

Donate to Doxologia INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎